Назначеният по-рано този месец от Александър Пулев Надзорен съвет във

...
Назначеният по-рано този месец от Александър Пулев Надзорен съвет във
Коментари Харесай

Битката за Фонд на фондовете: С ново назначение Пулев си гарантира надмощие

Назначеният по-рано този месец от Александър Пулев Надзорен съвет във „ Фонд управител на финансовите принадлежности в България “ ЕАД (Фонд на фондовете) вкара нов член в Управителния съвет на сдружението, оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа. Към досегашните двама в управителния орган се причислява Павел Лисев, за чийто пост обаче след това ще бъде разгласен конкурс. С това фрагментите, стартирани въпреки и краткотрайно от служебното държавно управление, си подсигуряват явно превъзходство. 

Новото предопределение идва, откакто в продължение на няколко месеца от юли насам УС на ФнФ оперира единствено с двама членове, макар че по правилник те би трябвало да са трима. Според служебния министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев, който се засилва да преструктурира Фонда, обстановката с понижения състав основава предпоставки за централизация на пълномощия. 

ФнФ се оказа водеща тематика за Пулев, който още в първите си изяви като министър заприказва за вероятен спор на ползи с един от финансовите медиатори на сдружението разпределител на обществени средства. Без да дава съответна информация, тогава той загатна за породили се подозрения за връзки с „ видни политически персони “ и сподели, че следва одит. 

Същевременно сред него и предшественика му в МИР започнаха да прехвърчат искри. Докато Пулев настояваше, че ФнФ има потребност от повече надзор и бистрота и инициира основаването на двустепенна форма на ръководство в сдружението (б.р. – назначението на Надзорен съвет), Даниел Лорер дефинира тези дейности като „ връщане на гнили практики от предишното “. Според сегашния народен представител от „ Продължаваме промяната “ Надзорният съвет крие заплаха от „ непрозрачно ръководство на една организация, създавайки спомагателни равнища не на надзор, а на диктаторство “.

Контролът в сдружението е извънредно значим, тъй като се ръководи забележителния запас от над 1 милиарда лева, запас на българския поданик и на европейските ни сътрудници “, упорства Пулев. 
 „ Защо ви е боязън от контрол, господин Лорер? “Кой е Павел Лисев? 
„ Притежава дълготраен опит в създаването на оценки, бизнес-модели, маркетингови материали, свързани със структурирането и ръководството на огромни капиталови планове и на дялови вложения “, се показва в известието на ведомството до медиите във връзка назначението на Лисев. 

Пише още, че той е финансов анализатор в шведска стартъп компания, старши специалист капиталово банкиране в пан-европейска финансова институция, координатор на стратегия за започващи финтех компании. Последно е бил старши управител в интернационална корпорация, обвързвана с внедряване на новаторски артикули и решения в областта на цифровите и картови заплащания. Има опит и като координатор на стратегия за пилотни планове и софтуерни нововъведения в региона на цифровата промяна на финансовите услуги. 

Магистър е по финанси от Университета по стопанска система и мениджмънт Лунд, Швеция.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинАлександър Пулев фонд на фондовете назначения ПоследниНай-четениПолитика 28 Битката за Фонд на фондовете: С ново предопределение Пулев си подсигурява превъзходство Компании 368 Ситуацията с iPhone се утежнява още повече Имоти 524 Жилищата в София са достъпни* единствено за 10% от семействата Инфраструктура 380 Шишков предлага тунелът под Петрохан да се даде на концесия Крипто 11551 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Любопитно 7920 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Бюджет и финанси 6260 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Компании 5872 Компанията майка на Vivacom получи ESG премия за зелената си тактика Всички новини16:32 Компании 28 Ситуацията с iPhone се утежнява още повечеОще от ПолитикаВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР