Назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развозжаев съобщи за

...
Назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развозжаев съобщи за
Коментари Харесай

Русия призна за масирана атака срещу Севастопол

Назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развозжаев заяви за отблъскването на " най-мащабната офанзива против града напоследък " .

По думите му вследствие на обстрела на града е умрял един човек. Няколко други жители са били ранени. В поста на губернатора са посочени четирима души, ранени " от ракетни фрагменти през съботния ден ".

Украинският Telegram канал " Кримски вятър ", базирайки се на свои клиенти, посочва един от хипотетичните ударени обекти: " г лавният специфичен информационен център на Черноморския флот на съветската арми я на улица " Николай Музика ", 1. " Към момента няма без значение удостоверение на тази информация.

Не е известно какъв брой ракети са били изстреляни по града. Развозжаев оповестява за прихващане на " повече от 10 ракети " от системите за противовъздушна защита, до момента в който други източници дават други числа - до 30 .

Малко по-късно индиректно удостоверение, че ВСУ стои зад обстрела, се появи в канала в Телеграм на командващия Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна Николай Олешчук: той благодари на " водачите и моряците за сполучливата бойна работа " и добави " Крим е НАШ ! "
 Взривове разсъниха Киев
Взривове разсъниха Киев

Русия удари с ракети и дронове

По-рано Олешчук разгласява завоалирани потвърждения за други интервенции на украинските Военновъздушни сили в почти същия жанр: това е било след минали обстрели на Севастопол и покрайнините му или когато украинците са съумели да смъкват най-новия или изключително скъп съветски аероплан .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР