Назначеният от Корнелия Нинова за изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот е

...
Назначеният от Корнелия Нинова за изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот е
Коментари Харесай

Сложеният от Нинова шеф на ВМЗ си разписал предприятието да му наеме къща за 4500 лв. на месец

Назначеният от Корнелия Нинова за изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот е живял в къща в Хисаря, за която е плащало държавното дружество. Иван Иванов, преди да бъде освободен от служебния кабинет след по-малко от два месеца на поста, е обитавал 152 кв. м. парцел със лично барбекю с повърхност 16 кв. м. против 4500 лева на месец.

Това се споделя в известие на Държавната консолидационна компания (ДКК), оповестено от „ Медиапул “.

Иванов самичък е разпоредил предприятието да му наеме къщата, открила инспекцията на новото управление на ДКК. Според известието парцелът е съгласуван с условия на отстранения началник за местоположението на парцела и изискванията, на които да дава отговор.

Предишните шефове на ВМЗ, които нямат комфортен парцел наоколо до предприятието, са употребили апартамент в центъра на Карлово, чийто наем още веднъж се заплаща със служебни пари, само че вместо 4500 лева коства едвам 250 лева

„ Изглежда водещо при избора е била близостта до минералната вода на Хисаря, защото по-близките обитаеми места като Сопот и Карлово не са дали отговор на потребностите на предходния изпълнителен шеф. На годишна база разноските за бюджета на ВМЗ за определеното жилище възлизат на 54 000 лв. “, се споделя в известието на ДКК.

Преди да му бъде наета къщата всяка заран и следобяд водач с кола на ВМЗ е пътувал сред София и Сопот, с цел да развозва шефа от къщи до работа и назад.

Той в това време в месеца си и нещо отпред на държавното дружество е назначил хора с уговорка в контракта за обезщетение от 6 заплати, при предварителното освобождение. В последните си дни на поста Иван Иванов още веднъж персонално стартира да приключва контракти със тези чиновници, като изплатените компенсации са за съвсем 100 000 лева, настояват ДКК.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР