Назначеният ДеСантис се смее на ръководителя на колежа по джендър изследвания, след като гласува за прекратяване на програмата

...
Кристофър Руфо.Настоятелството на Новия колеж във Флорида в четвъртък гласува
Коментари Харесай


Кристофър Руфо.

Настоятелството на Новия колеж във Флорида в четвъртък гласува да прекрати своите джендър изследвания голям след напрегната публична среща, при която полицията изведе четирима членове на обществеността от помещенията. Гласуването идва, след като губернаторът на Флорида Рон ДеСантис (R) — който отдавна ръководи кръстоносен поход срещу свободата на словото в образованието — назначи приблизително половината от 13-членния борд през януари, както е в неговите правомощия като губернатор.

Сред назначените от ДеСантис е Кристофър Руфо, крайнодесният активист, на когото New Yorker приписва „изобретяването на конфликта“, насочен към критичната расова теория и създавайки расистка паника в училищните квартали в цялата страна. През март 2022 г. Jezebel докладва за кампанията на Руфо за дезинформация и истерия, която доведе до това, че група сексуални възпитатели от Апалачите бяха принудени да се скрият в сигурни домове.

Прочетете повече

Актуализации от Deadpool 3, Локи Сезон 2 и още

Фен пренася PlayStation Classic, кара Sony да го затвори и да направи свой собствен

Дете беше травматизирано от плакат на хора от различни раси, държащи се за ръце?!

Гумите на Rivian издържат едва 6000 мили

Taco Bell удвоява най-добрата си идея от десетилетия

Когато Рийд направи пламенни забележки относно важността на нейната програма, Times съобщава, че Руфо може да бъде видян видимо да й се смее. „Когато студентите ме питат за бъдещето на джендър изследванията в New College, обикновено отговарям „Тук съм“, каза Рийд. „И днес ще добавя с кимване към Мишел Лаланд, поетесата на „Спокойната революция“ на Квебек, „Не съм сам“.“

Матю Спалдинг, друг член на борда, назначен от ДеСантис тази година, нарече джендър изследванията „по-скоро идеологическо движение и академична дисциплина“ и настоя, че преподавателите просто преподават за пола в дисциплини като история, психология и биология. Washington Post съобщи през януари, че Spalding създава учебна програма, „която е съсредоточена върху западната цивилизация“, която има за цел да помогне на „учениците да придобият зряла любов към Америка“.

Рийд и Кийнън бяха само сред тримата членове на борда членове, които гласуваха против прекратяването на специалността, която беше подкрепена от временния президент на университета Ричард Коркоран, който каза, че ще следва директивата.

Програмата за джендър изследвания на Новия колеж на Флорида е малка, завършва двама до осем студенти всяка година, според Times. Рийд каза на борда, че над 40 студенти са се записали в Introduction to Gender Studies миналата година. Нейната програма, която наема само Рийд като член на персонала на пълен работен ден, но включва множество курсове, преподавани от професори в други отдели, също така подкрепя студентски изследователски проекти и предлага феминистки семинари и беседи.

В допълнение към прекратяването на университетското обучение специалност джендър изследвания, бордът реши да преработи учебната програма на училището като цяло, за да се съсредоточи върху „лога“ и „техне“, гръцки термини за „думи“ и „технология“. Новата учебна програма ще задължи учениците да учат по теми като Одисеята на Омир и „данните“, което звучи като промяна към наблягане на западната философия – фокус, често подкрепян от десните противници на така наречената „критична расова теория“.

Решението на борда на директорите на New College of Florida идва на фона на увеличаване на заплахите с насилие срещу феминистки активистки и учени. По-рано тази година канадски университет видя клас по джендър изследвания, станал жертва на нападател с нож, който специално търсеше час по джендър изследвания. Проучване от миналата година установи, че антифеминистките дигитални пространства стават все по-радикализирани и изпълнени с насилие. И, разбира се, критичната стипендия и приносът на феминистките активистки и академици към академичните среди и обществото винаги са били омаловажавани от консерваторите.

Този Руфо би се изсмял в лицето на професор по джендър изследвания, защитаващ нейната работа, и след това заплашва да отмъсти на Руфо и Кийнан, защото не са били добри с него, издава всичко: Всичко е просто още един трик за унижаване и деформиране на жените и феминистките учения.

Още от Jezebel

< p>Baldur's Gate 3: The Kotaku Review

Уф, ситуацията с Lil Tay беше ли криптовалута?

Baldur's Gate 3 поставя късмета пред забавлението

Ето какво се случва с нереалистичните оценки на пробега на Tesla

Tyrese осъди Home Depot със съдебно дело за дискриминация за 1 милион долара

Регистрирайте се за бюлетина на Jezebel. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР