Назначени са трима заместник-министри на финансите. Това е станало със

...
Назначени са трима заместник-министри на финансите. Това е станало със
Коментари Харесай

Назначени са трима заместник-министри на финансите

Назначени са трима заместник-министри на финансите . Това е станало със заповед на министър-председателя Димитър Главчев.

Методи Методиев е заемал към този момент един път този пост през 2023 г . Професионалната му кариера дълги години е обвързвана с Министерството на финансите. През интервала 2015-2018 година заема позицията на началник на екипа на ведомството към Постоянното посланичество на България в Брюксел, Белгия. Притежава магистърска степен по „ Международни финанси “ от университета St. Andrews, Scotland. Специализира в региона на ръководството на обществените финанси , задълбочаването на Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално ръководство. Изкарал е в допълнение образование и курсове в Съединени американски щати, Австрия и Белгия.

Стефан Белчев има 28 години професионален опит в региона на вътрешния одит и финансовия надзор в обществения бранш. Притежава научна степен „ лекар по стопанска система “ с научна компетентност „ Счетоводна отчетност, надзор и разбор на стопанската активност “. Започнал е трудовият си път през 1996 година като финансов инспектор в Столично ръководство на „ Държавен финансов надзор “. От 2006 е шеф на дирекция „ Вътрешен одит “ в Министерството на финансите, а от 2016 – шеф на дирекция „ Методология на контрола и вътрешен одит “ в МФ. От юли 2021 год. до февруари 2024 год. е заемал поста шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия, а досега е бил шеф на дирекция „ Контрол върху финансовите вложения “ в министерството.

Мартин Дановски е икономист по обучение . Има над 20 години професионален опит в стопанската област и държавната администрация. В интервала октомври 2015 – март 2021 година е член и ръководител на УС на „ Фонд управител на финансови принадлежности в България “ ЕАД. От 2015 до 2021 година е и консултант в кабинета на заместник-министър ръководителя. През март 2021 е назначен за ръководител на Държавната организация за научни проучвания и нововъведения към Министерския съвет, като заема длъжността до март 2022 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР