Назначената от служебното правителство на Румен Радев Деница Златева за

...
Назначената от служебното правителство на Румен Радев Деница Златева за
Коментари Харесай

Пак лъжа! Деница Златева с дописана биография - никога не е била евродепутат

Назначената от служебното държавно управление на Румен Радев Деница Златева за изпълнителен шеф на " Булгаргаз " е манипулирала биографията си. Радев като че ли е абониран да поставя на основни постове в страната хора, които или пренаписват или искрено лъжат с биографиите си.

В Уикипедия, откъдето всички медии взеха биографичните данни за новата шефка на " Булгаргаз ", е записано, че от 2009 до 2013 година Деница Златева е народен представител в европейския парламент.

А това не е правилно. Деница Златева в никакъв случай не е била евродепутат. (В интервала 2009-2014 година евродепутати от Българска социалистическа партия са - Евгени Захариев Кирилов, Ивайло Георгиев Калфин, Илияна Малинова Йотова, Кристиан Иванов Вигенин - сменен през 2013 година от Маруся Иванова Любчева, откакто става министър на външните работи в кабинета " Орешарски ", бел. ред.).

Златева е прекарала голяма част от съзнателната си активност в централата на Българска социалистическа партия като външнополитически секретар, била е един мандат и депутат - от 2013 година.

През 2008 – 2009 година е шеф кабинета на заместител министър-председателя по въпросите на еврофондовете Меглена Плугчиева.

Между 2009 и 2017 година е интернационален секретар на Българска социалистическа партия.

От 27 януари 2017 година е длъжностен заместител министър-председател в държавното управление на Огнян Герджиков, отговарящ за подготовката на българското председателство на Европейски Съюз.

Остава да виси въпросът - за какво Златева е " дописала " биографията си. Или пък, в случай че е неточност на Уикипедия, за какво не я е коригирала.

Колкото до назначението ѝ на най-важния пост в енергетиката, в изискванията на най-голямата енергийна рецесия - вижда се, че Златева няма нито уместно обучение, нито професионален или опит в този бранш.

Политическото й предопределение през 2020 годна за административен шеф на „ Булгартрансгаз “ не е препоръка за експертност. Точно противоположното! Затова е и острата реакция на БГА и на водещите енергетици у нас, които недоумяват по какъв начин в изискванията на такава рецесия на върха на българската енергетика се поставя професионален невежа.

Защо президентът Радев е направил този избор, няма свястно пояснение, с изключение на, че издига на висок държавен пост още един критик на Нинова. Но това надали може да бъде оценено като държавниески ход.

" Дали това предопределение е инцидентно и от тази позиция? Защото с него се завършват съвсем едногодишните старания за очистване на „ Булгаргаз “ в интерес на многочислени търговци на газ, които от дълго време се стремят към тази разпродажба, с цел да получат достъп до публични поръчки със сладки комисионни на гърба на всички нас ", написа енергийният специалист Таско Ерменков.

Рокадата на служебния кабинет е първата в енергетиката и идва в основен миг - когато България няма обезпечени количества импорт на природен газ за идващите месеци, в случай че не се броят азерските. Във вторник " Булгаргаз " даже организира търг за доставки за последно тримесечие, само че по този начин и не разгласи резултата, оповестява " Капитал ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР