Назначената от Русия администрация на част от украинската Запорожка област

...
Назначената от Русия администрация на част от украинската Запорожка област
Коментари Харесай

Руската администрация на окупираната част от Запорожка област планира референдум за присъединяване към Русия

Назначената от Русия администрация на част от украинската Запорожка област възнамерява по-късно тази година да създаде референдум за присъединение към Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на съветски медии.

„ Хората ще решат ориста на Запорожка област. Референдумът е плануван за тази година “, съобщи Владимир Рогов , който е формален представител на назначената от Русия администрация на част от региона. Той не заяви спомагателни детайлности за плануванаъа дата. 

Рогов уточни, че администрацията ще създаде проект за това по какъв начин да създаде допитването до жителите, даже и в случай че Русия не успее да завладее цялата област. Основният  областен град Запорожие към момента е под контрола на Украйна.

Преди началото на военните дейности на 24 февруари в региона живееха към 1,6 милиона души.

От началото на войната Москва съумя да откри надзор върху близо 60 % от Запорожката област и върху по-голямата част от прилежащата Херсонска област, където поставените от Русия управляващи също разискаха желанията си за референдум.

Опитите за включване Херсон и Запорожие в състава на Русия биха били в несъгласие с изказванията на президента Владимир Путин от началото на нашествието, че Москва няма никакви планове да окупира територията на Украйна , отбелязва Ройтерс. Украйна предизвести, че референдумите, създадени под съветска окупация, ще бъдат противозаконни, а резултатите им - подправени. 

Днес Рогов съобщи още, че по-късно тази седмица от пристанището в град Бердянск, на брега на Азовско море, ще отпътуват първите кораби, натоварени със зърно. 

Украйна уточни, че всички колета от окупирани пристанища ще се одобряват за противозаконни и ще се смятат за разграбване.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР