Назначен е като служител в “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”Никола

...
Назначен е като служител в “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”Никола
Коментари Харесай

Адвокатът на Кирил Петков - председател на парламента

Назначен е като чиновник в “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”
Никола Минчев взимал по 140 евро на час като съветник на ББР

Кантората получавала 8400 евро на месец

Шефът на новия парламент Никола Минчев е съветвал водача на Политическа партия “Продължаваме промяната” Кирил Петков в качеството му на някогашен длъжностен министър на стопанската система за активността на Българската банка за развиване (ББР).

Той е бил нает като чиновник на адвокатската адвокатска фирма “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”. Кантората е получавала 8400 евро на месец, а ангажираните с работата юристи са взимали в допълнение по 140 евро на час, заяви още през юли депутатът от 46-то Народно заседание Десислава Атанасова. Тогава някогашният длъжностен министър Кирил Петков изяснява в Народното събрание, че се налагало да се наемат външни специалисти освен това възнаграждение, тъй като юристите на ББР напуснали при направените от него промени в управлението на банката. Докато течал конкурс за правист на финансовата институция, била наета адвокатска фирма, изяснява през юли Петков. Без да прецизира за какво 45 дни не са задоволителни за осъществяване на състезанието и кое постанова месечна такса за обслужване на банката при изискване, че на юристите се заплаща в допълнение на час за работата, която са им упълномощили.

Припомняме, че без да има законово право, Кирил Петков се показва за министър на стопанската система още преди да е излязъл декрет за назначението му на поста от президента Румен Радев и подава документи в Българска народна банка, с които желае утвърждение на нови членове на Надзорния съвет на ББР. В подадените документи се заявяват още веднъж лъжи, като се цитират несъществуващи и невзети решения от настоящия все още контролен съвет. През целия юни Кирил Петков се произнася в качеството си на едноличен притежател на капитала на ББР АД с протоколи, касаещи органите на ръководство и надзор на банката. Нито един от протоколите няма публични реквизити, има съмнения, че някои документи са антидатирани.

Работата с Кирил Петков е и трамплинът на корпоративният юрист - 34-годишният Минчев, до председателското кресло в Народното събрание, на което са общественици и политици от ранга на Антим I, Петко Каравелов, Тодор Икономов, Стефан Стамболов, Захарий Стоянов, Димитър Петков, Драган Цанков, Иван Евстатиев Гешов, Стефан Савов и други почтени българи.

Първата му обществена демонстрация е на 19 септември, когато Кирил Петков и Асен Василев показаха за първи път “Продължаваме промяната”. След това той е лидер на листите на Политическа партия за Пернишкия многомандатен изборен регион.

Минчев е приключил право в СУ “Св. Климент Охридски”, след което работи в “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР