Назначаването на Руди Фьолер за директор на националните отбори на

...
Назначаването на Руди Фьолер за директор на националните отбори на
Коментари Харесай

Карл-Хайнц Румениге: Руди Фьолер е като шестица от тотото за Германия

Назначаването на Руди Фьолер за шеф на националните тимове на Германия е като шестица от тотото. Това съобщи някогашният началник на Байерн (Мюнхен) Карл Хайнц-Румениге.

" Той има футболното ноу-хау и самият той е играл на най-високо равнище. Той е най-хубавият сътрудник, за който старши треньорът Ханзи Флик би могъл да си мечтае сега ", сподели Румениге в изявление за новинарския портал t-online.de.

Румениге и Фьолер, две от легендите на немския футбол от втората половина на предишния век, са част от комисията към Германския футболен съюз, която би трябвало да реши проблемите в Бундестима след поредните отпадания в груповата фаза на международните шампионати в Русия и Катар. Догодина Германия е хазаин на Евро 2024 и упованията в страната са за доста по-добро показване. По тази причина и Фьолер бе назначен на мястото на Оливер Бирхоф като отговорник за националните тимове.

" Трябва да върнем фокуса си напълно върху футбола. Освен това би трябвало да се трансформират спортните структури, което ще рече, че футболният съюз би трябвало да се деполитизира изцяло. От 2016 година има отрицателна наклонност в нашия футбол, която се дължи и на непрестанните разтърсвания вътре във федерацията ", сподели още Румениге.

През последните 10 години трима президенти подаваха оставки от Германския футболен съюз след кавги. Волфганг Нирсбах си потегли през 2015 година след обвинявания във финансови злоупотреби по времето на международното състезание в Германия през 2006 година. През 2019 година Райнхард Гриндел подаде оставка, защото получи безценен часовник от украински олигарх. През 2021 година Фриц Келер също напусна поста, откакто съпостави тогавашния вицепрезидент на организацията Райнер Кох с нацисткия арбитър Роланд Фрайслер.
 Руди Фьолер: Няма да се меся в работата на Ханзи Флик
Руди Фьолер: Няма да се меся в работата на Ханзи Флик

Разбира се, че ще обменяме хрумвания, разяснява той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР