Назначаване на нови областни управители днес няма да има, заяви

...
Назначаване на нови областни управители днес няма да има, заяви
Коментари Харесай

Денков: Няма да се избират нови областни управители днес, смените ще стават поетапно

Назначаване на нови регионални шефове през днешния ден няма да има, съобщи министър председателят акад. Николай Денков при започване на постоянното държавно съвещание през днешния ден. Подалите заедно оставки шефове на 27 области ще не престават да извършват отговорностите си и промените им ще стават поетапно, посочи той и подсети, че позицията им допуска държавническа функционалност и няма място за политически изявления. Повечето от подалите оставка регионални шефове показаха в претекстовете си разминаване в политическите възгледи.

Като " забележителна " дефинира Денков реакцията на институциите във връзка с бедствието в Берковица. " На 12 юни, в понеделник, в Северозападна България се изляха проливни превалявания, които в региона на Берковица и село Врачеш, добиха стихийни размери - близо 70 литра на кв. метър за няколко часа. Това сложи под риск живота и здравето на хората, провокира съществени материални опустошения и отнесе пътна настилка " съобщи при започване на днешното съвещание на Министерския съвет министър председателят.

" Реакцията на институциите този път беше забележителна. Специално екипите на ПБЗН бяха там още вечерта, цяла нощ работиха. Успоредно с това, поделения на Българската войска се включиха там, където е нужна техника и жива мощ, с цел да може да се възвърне придвижването и да се разчистят отломките. Още на идващия ден МТСП изпрати екипи, които да открият какви са следствията за хората и стартира да основава организация за погашение на обезщетения. Министерство на регионалното развитие изпрати техника, която да подкрепи също за разчистването и да стартира интензивна работа за подготовка за последващи превалявания, които се чакат през идващите дни ", сподели още министър председателят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР