Наземният персонал на германската авиокомпания Lufthansa и ръководството са постигнали

...
Наземният персонал на германската авиокомпания Lufthansa и ръководството са постигнали
Коментари Харесай

Lufthansa все пак повишава заплатите на 20 000 служители след стачките

Наземният личен състав на немската самолетна компания Lufthansa и управлението са постигнали съглашение за заплащането след трети кръг от договаряния, оповестиха профсъюзът Verdi и превозвачът, съобщи Reuters.

Споразумението за заплатите, визира 20 000 чиновници, като им дава покачвания на три стъпки. Увеличението от 200 евро на месец тази година ще бъде последвано от две нараствания от 2,5% през идната година. Първоначално Verdi изиска нарастване на заплатата с 9,5%.

Миналата седмица се стигна до стачка, което докара до анулацията на повече от 1000 полета и добави разстройствата в пътуванията по време на натоварения летен туристически сезон.

Lufthansa към момента е изправена пред неустановеност по отношение на вероятно овакантяване на своите служащи. Превозвачът следва да организира диалози с водачи, които към този момент са дали своят вот в поддръжка на стачките.

По-рано Lufthansa съобщи, че чака търсенето на полети на къси дистанции в Европа да подтиква растежа на пътническите авиолинии тази година, като предвижда връщане към оперативната облага на групата за цялата година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР