Наземният екип на Летище Пловдив ЕАД е в протестна готовност.

...
Наземният екип на Летище Пловдив ЕАД е в протестна готовност.
Коментари Харесай

Заради забавени заплати служителите на летище Пловдив са в протестна готовност

Наземният екип на " Летище Пловдив " ЕАД е в протестна подготвеност. Причината, че има закъснение на изплащането на заплатите на чиновниците.

Забавянето е поради неналичието на бюджет за 2023 година , сподели изпълнителният шеф Красимир Пешев, представен от БНР.

На 16-то число на месеца се заплаща част от възнагражденията със средства от приходите на летището, а останалата част Министерството на превоза превежда в края на месеца.

" Летище Пловдив " ЕАД извършва функционалности на летищна администрация и в това време е упълномощено държавно сдружение за ръководство на държавната благосъстоятелност. В Закона за гражданското въздухоплаване има текст, регламентиращ заплащането на втората активност. Финансирането се прави против фактури от " Летище Пловдив " ЕАД към Министерство на превоза. Част от разноските са за фонд " Работна заплата ", защото към 70% от чиновниците са ангажирани по втората активност на сдружението - в ръководството на държавната благосъстоятелност. В случая става въпрос за към 220 000 лв. месечно. При пренасочване на такава сума се затруднява действието на " Летище Пловдив " ЕАД, защото сдружението има регулярни заплащания за заплати и към снабдители.

Проблемът обаче бе обявен не от управлението , не от Министерство на превоза, а с мейл от представители на служащите на летище Пловдив.

" Вече четвърти месец всички ние, чиновниците на " Летище Пловдив " ЕАД не получаваме цялостните си трудови хонорари в период ", пишат те. Получаваме сред 40-60% от заплатите си на 16-то число, а останалата част до три седмици.

Става ясно още, че чиновниците са изпратили писмо с покана за среща до служебния министър на превоза и известията Христо Алексиев и изпълнителния шеф на летище Пловдив Красимир Пешев. Официален отговор няма.

" Заявяваме твърдо, че по-голямата част от чиновниците и служащите на Летище Пловдив ЕАД сме в цялостна протестна интензивност. Намираме това закъснение за извънредно неточно, обидно и поставящо всички нас в извънредно сложна обстановка. Настояваме за интервенция от страна на Министерството на превоза и известията и неотложно преустановяване на тази " процедура ", безапелационни са чиновниците.
 Прекратиха концесията за летище
Прекратиха концесията за летище " Пловдив "

Причината за прекратяването е, че няма интерес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР