НАЙРОБИ, Кения (AP) — Правителството на Кения започна във вторник

...
НАЙРОБИ, Кения (AP) — Правителството на Кения започна във вторник
Коментари Харесай

Кения започва да връща 429 тела на жертви на култ към Страшния съд на семейства

НАЙРОБИ, Кения (AP) — Правителството на Кения стартира във вторник да предава 429 тела на членове на фетиш към Страшния съд в центъра на правосъдно дело, което шокира страната.

Ексхумираните тела от обширна селска област в крайбрежната Кения демонстрират признаци на апетит и удушаване. Лидерът на култа Пол Макензи е упрекнат, че е помолил почитателите си да умрат от апетит, с цел да се срещнат с Исус, и в този момент е изправен пред обвинявания, които включват ликвидиране.

Властите употребяват ДНК проби, с цел да оказват помощ при идентифицирането на телата и техните фамилии. Във вторник първите тела бяха предадени на родственици. Емоциите се надигнаха в моргата в Малинди, до момента в който фамилиите събираха близки за наново заравяне. Някои ридаеха, изумени.

Макензи и десетки негови сътрудници бяха упрекнати през февруари в изтезанията и убийството на 191 деца. Процесът стартира на 23 април. Министърът на вътрешните работи Китуре Киндики разгласи интернационалните министерства на положителни вести на Макензи за органи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР