Найро Кинтана от тима на Мовистар спечели втория етап в

...
Найро Кинтана от тима на Мовистар спечели втория етап в
Коментари Харесай

Кинтана спечели втория етап във Вуелтата

Найро Кинтана от отбора на " Мовистар " завоюва втория стадий в Обиколката на Испания. Колумбиецът, който е първенец в конкуренцията от 2016 година, беше най-бърз в 199-километровата права сред Бенидорм и Калп. Кинтана измина разстооянието за 5:11.17 часа със междинна скорост от 38.5 км/ч.

Лидерът на " Мовистар " изпревари с пет секунди Николас Роуч от " Сънуеб ", Примож Роглич ( " Йъмбо Висма " ), Ригоберто Уран (EF) и Фабио Ару (UAE). Той нападна останалите от групата 3 км преди края на стадия и се откъсна.

Това е трета победа за Кинтана през 2019 година, като през сезона той завоюва един от най-трудните стадии в Обиколката на Франция. Колумбиецът към този момент има 39 победи в професионалната си кариера. За " Мовистар " това е 20-и триумф през 2019 година

Етапът включваше единствено три категоризирани изкачвания и още редица некатегоризирани, които го направиха доста тежък освен за спринтьорите, само че и за част от кандидатите за генералното класиране. В последните 30 км имаше поредност от офанзиви, като доста дейни бяха колоездачите на " Йъмбо Висма " Джордж Бенет и Роглич.

Etapa 2 - Stage 2 | #LaVuelta19
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР