Наясно сме с вашите тези, за това, че единствено и

...
Наясно сме с вашите тези, за това, че единствено и
Коментари Харесай

„Възраждане“ на срещата с ГЕРБ/СДС: Не подкрепяме друг мандат освен нашия

„ Наясно сме с вашите тези, за това, че само и единствено бихте подкрепили държавно управление с мандат на „ Възраждане “. Наясно сме обаче и с обстоятелството, че отговорността пред всички нас е доста сериозна, тъй като, в случай че не реализираме базов консенсус по някои тематики, то единственият метод да продължи да работи 49-ия парламент е вероятно опцията за реализация на третия мандат, а още по-вероятно предварителни парламентарни избори. Това съобщи при започване на срещата с „ Възраждане “ ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя добави, че за пети път българските жители ясно са декларирали със своя избор, че властта не може да бъде единствено в една политическа мощ или коалиция. Именно поради това от ГЕРБ-СДС, разчитайки този избор, търсят единодушие за шерване на обща отговорност, която да се осъществя посредством управническа стратегия, което да бъде период и на мандат на държавно управление. Или с 4-годишна управническа стратегия, зад която стоят избрани политически сили.

„ Предлагаме дружно да споделим тази отговорност, като всяка от парламентарните групи излъчи свои представители в кабинет, който взаимно да направляваме. Той може да бъде с политически лица, с цел да е ясна отговорността, може да бъде експертен с ясно отдалечени от партиите лица, с цел да може законодателната власт в лицето на всички парламентарни групи, посредством решенията, които тук вземаме, да задават посоката “, посочи още Атанасова. Тя добави, че има тематики, които не търпят отсрочване, като Плана за възобновяване и резистентност, бюджета, Шенген, правосъдната промяна, еврозоната, както и редица други секторни политики: опазване на здравето, обучение, енергетика.

„ В Народното събрание би трябвало да има диалози, най-малкото тъй като би трябвало да почитаме гласоподавателите, които стоят зад всяка една от политическите сили. Що се отнася до всичко друго, което изложихте, като главен акцент бих подчертал, че не е просто самоцелно това, че няма да подкрепим държавно управление освен излъчено от ГЕРБ, само че и от другите политически сили. Не е тъй като личностно не харесваме някой или на инат. Ние приказваме за съответни политики, които да се изпълнят от изпълнителната власт. Не сме желали постове “, съобщи на собствен ред Цончо Ганев от „ Възраждане “ и добави, че във връзка с секторните политики се разграничават диаметрално с ГЕРБ и не могат да поддържат различен мандат.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР