Наясно сме с аргументите да научим английски език – той

...
Наясно сме с аргументите да научим английски език – той
Коментари Харесай

Испанският език е най-добрият избор на втори език

Наясно  сме с причините да научим британски език – той остава актуалният световен език, най-масово говорен по света, най-близка демонстрация до концепцията за обединен, повсеместен език на човечеството - есперанто, написа " Мениджър Нюз ". Испанският може би е най-хубавият избор на втори език - известността му в учебните заведения по света нараства. Ето няколко аргументи за какво е инвестиция човек да го научи.

1. Испанският към този момент не е непознат език в Съединени американски щати. Употребата му в страната нараства извънредно бързо. В Щатите постъпва непрекъснат поток испаноговорящи емигранти от Латинска Америка, а има и огромно испаноезично малцинство. Според изследователския център „ Пю ” 37.6 милиона души в Съединени американски щати приказват испански и той е първият им, майчин език. Анализатори плануват, че латино популацията на Америка ще нарасне до 128.8 милиона души към 2060 година Това ще направи Съединените щати най-голямата испаноговоряща страна в света. Прогнозите са испаноезичните хора да се усилят от 16% от американското население през 2010 година на 30% от него през 2050 година

2. Ако научите испански, ще си помогнете в кариерата. Латиноамериканските стопански системи стават все по-важни на световната сцена. Големите корпорации осъзнават какъв брой е значимо да доближават испаноезичните пазари. Така да вземем за пример Pepsi Co. неотдавна разгласи 5 милиарда $ инвестиция в Мексико. (Освен това, Испания остава значим член на Европейския съюз с развъртян туристически пазар на труда.)

3. Испанският ще открие пред вас свят на изумителни дестинации за пътешестване. На планетата живеят почти 329 милиона души, за които испанският е роден език. Те обитават някои от най-страхотните места за туризъм, да вземем за пример курортите в Канкун, Латинска Америка, държавните по карибското крайбрежие, Испания с нейните Барселона, Мадрид и Андалусия.

4. Той ще ви даде опция да се насладите на невероятни книги и филми. Около 100 сполучливи създатели в света от 54 страни гласоподаваха за „ Дон Киход де ла Манча ” и избраха романа на Мигел де Сервантес за най-хубавата книга на всички времена. Нейната същинска полезност, духът на създателя, могат да бъдат усетени изцяло, единствено в случай че словото й е на испански език. А това може да бъде единствено началото. Ами книгите на Габриел Гарсия Маркес, Роберто Боланьо, Марио Вергас Льоса. А филмите на Петро Алмодовар, Алфонсо Куарон и Гилермо дел Торо? Испанското кино е доста богато, философско и занимателно.

5. Испанският се учи елементарно. Арабският да вземем за пример е един от най-трудните езици на планетата. Той има изцяло друга писменост от тази на британския – най-масово проучвания език. Произношението на френския пък е същинско предизвикателство. Китайският постанова да се наизустяват неповторими тонове. Докато писменият испански е съвсем фонетичен. Граматиката му може да бъде предизвикателство, само че главната част от нея е разбираема и се приближава до тази на британския.

6. Дори британците се насочват от френския към испанския. Доклад на Британския съвет, озаглавен „ Езици на бъдещето ”, неотдавна дефинира ранглиста на езиците след британския, чието проучване е най-голяма инвестиция. Списъкът е предопределен за британците и е рекомендация за тях, направена въз основата на проучване на културни, стопански и дипломатически фактори. Испанският в него е номер 1, следван от арабския, френския и мандарин.

Инфо: www.obekti.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР