Най-значителен ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) за тази и

...
Най-значителен ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) за тази и
Коментари Харесай

Кои региони в света ще имат най-висок икономически ръст, според германски експерти

Най-значителен растеж на брутния вътрешен артикул (БВП) за тази и следващага година, прегледано в международен мащаб, ще се следи в Източна, Централна и Западна Африка, както и в Южна и Югоизточна Азия. В същото вреве, стопанските системи на Европа и Съединени американски щати ще порастват с най-бавни темпове. Това излиза наяве от консенсусната прогноза на Мюнхенския институт за Икономически проучвания (ifo), написа " Ведомости ".

Икономическите оценки на немския институт са оповестени в отчета за резултатите от " Проучване на икономическите специалисти ".

Според отчета, през 2023 година Брутният вътрешен продукт на страните от Източна Африка ще нарасне с 8%, на Западна Африка - с 5,2%, на Централна - с 4,7%. Приблизително същия растеж, т.е. 4,6-4,7%, се предвижда да имат стопанските системи на Южна и Югоизнточна Азия.

По-дългосрочно, до 2026 година, развиването на стопанските системи на страните в тези райони се предвижда да е с темпове от 4 до 8% годишно.

Оценките на специалистите, интервюираните от IFO, са много песимистични по отношение на Брутният вътрешен продукт на Европа. Предвижданията са, че през 2023 година растежът на стопанските системи в еврозоната няма да надвиши 1%. До 2026 година индикаторът ще доближи 2-3% годишен растеж на Брутният вътрешен продукт.

В района на Северна Америка се чака сдържан напредък в следвашите години, съгласно немските специалисти - през 2023 година той ще бъде 1,6%, а до 2026 година ще нарасне до 2,4%.
 В условия на наказания - съветските авиопревози се пробват да
В условия на наказания - съветските авиопревози се пробват да " пробият " в... Африка

Цените на самолетните билети към африканските страни нараснаха
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР