Най-здравословният начин на хранене описа най-добрия медицински спа център в

...
Най-здравословният начин на хранене описа най-добрия медицински спа център в
Коментари Харесай

Vivamayr: Най-здравословният начин на хранене

Най-здравословният метод на хранене разказа най-хубавия медицински спа център в света.

Това са 8 правила, които би трябвало да спазвате, с цел да вървите по пътя към здрави вътрешности.

Начинът на хранене е по-голям от това, което ядете, настояват специалистите от най-хубавия медицински спа център в света в Австрия. Повечето препоръки за хранене се концентрират върху храните, които би трябвало или не би трябвало да консумирате за оптимално здраве. Въпреки че наличието на храната е от основно значение, мисленето за това по какъв начин и по кое време се храните може да ви помогне при голям брой здравословни проблеми. Между тях са загуба на тегло, храносмилане и хронични болести.Най-здравословният метод на хранене
Vivamayr в Австрия е един от водещите медицински спа центрове в света, който постоянно печели награди и оценки. Лекарите и специалистите там имат вяра, че подобряването на храносмилането ще усъвършенства множеството други системи и процеси в тялото ви.
Според учените чревните бактерии могат да бъдат ключът към предотвратяването на заболяването на Паркинсон. Ето и препоръките, които те дават.

1. Времето на хранене е от основно значение

Идеалното време за хранене е закуската в 8 ч. сутринта, обядът в 12 ч. и вечерята в 16 ч. Последното е нереалистично за множеството работещи хора, тъй че вместо това се стремете да приключите с храненето четири часа преди да си легнете. Храненето след 21 ч. води до производството на грелин, именуван от време на време хормон на глада. Това ни кара да изпитваме предпочитание за захар и въглехидрати.
Ако не сте с поднормено тегло или ви е предложено да се храните по-редовно, оставете четири часа сред края на едно хранене и началото на идващото. Това дава време на храносмилателната система да си свърши работата.

2. Никакви снаксове – даже здравословни

За да не нарушавате четиричасовата отмора сред храненията, не хапвайте нищо сред тях. Това прекъсва храносмилането, подхранва бактериите и в дълготраен проект може да докара до диабет вид 2.

3. Размерът на храненията не би трябвало да е идентичен

Може би сте чували поговорката “закусвай като цар, обядвай като принц и вечеряй като дрипльо ”. Във Vivamayr се кълнат в нея.
Казват, че закуската би трябвало да бъде най-голямото ви хранене за деня, обядът – малко по-малък, а вечерята – още по-малка, в идеалния случай единствено чорба или нещо друго леко.

4. Дъвчете, дъвчете и отново дъвчете

Препоръчва се всяка хапка да се сдъвква 40-60 пъти. Броенето може да стане досадно, по тази причина вместо това се стремете храната да стане течна в устата ви и я преглъщайте.
Дъвченето освен улеснява храносмилането, само че и ви принуждава да забавите темпото, тъй че да осъзнаете по кое време сте сити и да не преяждате.

5. Хранете се концентрирано

Много по-лесно е да помните да дъвчете вярно и да спрете, когато сте сити, в случай че не се разсейвате, до момента в който се храните. Това значи никакви екрани, никакви книги, никакви вестници и даже диалозите би трябвало да бъдат сведени до най-малко.

6. Спрете, когато сте сити

Ако се храните постепенно, без да се разсейвате и дъвчете вярно, е доста по-лесно да забележите по кое време сте сити.
Веднага щом се почувствате сити, спрете да ядете. Дори в случай че това значи да приберете чинията с една или две останали хапки в хладилника за по-късно или за идващия ден.

7. Никаква сурова храна след 16 ч.

Никога не яжте сурови плодове, зеленчуци, салати, сушени плодове или смутита след 16 часа. Винаги ги приготвяйте – всеки способ е подобаващ. Изключение вършат ферментиралите храни, като киселото зеле, които не се смятат за сурови.
Суровите храни са най-трудни за храносмилане, а храносмилането ни е най-бавно вечер. Така че те се задържат в червата и основават газове и други проблеми.

8. Хранителните добавки могат да оказват помощ за храносмилането

Ако постоянно имате запек, добавка като магнезиев цитрат може да ви помогне да раздвижите червата си. Винаги се консултирайте с лекаря си, преди да започнете да приемате нова добавка, даже и да е на билкова основа.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР