Най-заразният подвариант на SARS-CoV-2, появил се досега, HBV.1.5 (известен като

...
Най-заразният подвариант на SARS-CoV-2, появил се досега, HBV.1.5 (известен като
Коментари Харесай

Мутацията „Кракен“ е достигнала и Гърция

Най-заразният подвариант на SARS-CoV-2, появил се до момента, HBV.1.5 (известен като „ Кракен “) и новата тежка вълна от ковид в Китай тревожат учените.

Правителствата подхващат превантивни ограничения за справяне с експлоадирането на Covid-19 в Китай и учените наблюдават развиването, защото опцията за нова разновидност на SARS-CoV-2, произлизаща от инфекцията на милиони хора в Китай, не е нулева, оповестява Никос Цанакис, професор по пулмология в Медицинския факултет на Университета на Крит.

Учените са обезпокоени и обезпокоени от новия подвариант на разновидността „ Омикрон “, който се популяризира с бързи темпове. Изчислено е, че инфекциите в Съединени американски щати се удвояват на всеки две седмици.

Новият подвариант Omicron към този момент е открит в 29 страни и евентуално съществува в още повече в реалност. „ И в Гърция просто към момента не сме го разкрили “, споделя професор Никос Цанакис пред APE-MPE.

Г-н Цанакис отбелязва предизвестието на СЗО, че е допустимо да има нарастване на случаите на SARS-CoV-2 в останалите страни през идващите месеци заради тази разновидност.

Той акцентира, че най-застрашени са над 65 години, неимунизираните и болните. „ Аз персонално мощно предлагам на всички имунизиране с обновената ваксина, потребление на маска и стерилизация на ръцете и повърхностите “, приключва той.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР