Най-ярката звезда на българския мотоциклетизъм Мартин Чой отново демонстрира завиден

...
Най-ярката звезда на българския мотоциклетизъм Мартин Чой отново демонстрира завиден
Коментари Харесай

Неуморният Чой с убедително представяне на всички мото фронтове

Най-ярката звезда на българския мотоциклетизъм Мартин Чой още веднъж показва забележителен гений и темперамент по време на последните си два старта за сезона. Само преди 3 дни той съумя да запише 7-ма позиция в клас Суперщок, по време на третия кръг от Световния шампионат по устойчивост – " 8 часа СловакияРинг ". Ден по-късно той блесна и в 4-ти кръг на Източно Европейското състезание, на пистата в " Мотопарк Румъния ", където започва от последна позиция, поради отсъствието си на квалификациите, само че съумя да компенсира и приключи 4-и.

Третият кръг от Световното по устойчивост мина без механически пречки за тима на Мартин " Exteria EKO Racing Team ". За страдание, един от тримата титуляри на отбора Мирослав Попов се контузи тежко по време на вечерните тренировки и се наложи да бъде заместен от авариен водач. Мартин и тимът му стартираха от 24-а позиция в общото класиране и 14-а в клас Суперщок. Като най-опитен измежду съотборниците си Мартин пръв пое щафетата. Част от тактиката на отбора беше да разчитат на новата си марка гуми " Бриджстоун " и да ги сменят на повече обиколки, с цел да спестят влизания в бокса. Мартин записа доста положителни времена в трите си планувани стинта, след което незабавно стартира да се подготвя за пътуването към Румъния за Източно Европейското състезание. Около час преди края на надпреварата, обаче, от щаба му го приканиха да замести аварийния водач, с цел да запише по-добри времена и да резервира мястото на отбора в класацията. СуперЧой незабавно се преоблече, изкара без проблеми изключителния си четвърти стинт и финишира на 7-ма позиция в клас Суперщок.

Без да имат време да си поемат въздух, Чой и компания се насочиха към " Мотопарк Румъния ", където в 10:40 часа на идващия ден предстоеше 4-и кръг на Източно Европейското състезание. След цяла нощ шофиране и 1100 изминати километра, Мартин дойде на пистата тъкмо в 9:30 часа за последния подготвителен старт. Заради присъединяване си в Световното по устойчивост, той не съумя да се включи в 3-тия кръг на Източно Европейския шампионат и да се яви на квалификациите за 4-ия и се наложи да започва надпреварата от последна позиция. Както се очакваше, Чой бързо компенсира и съумя да стигне до 4-а позиция. В края на надпреварата, обаче, заваля дъжд и пистата стана доста хлъзгава. Мартин реши да не поема непотребни опасности и да не нападна челната тройка. Завършвайки четвърти, той записа нужните точки и сега е на второ място в класирането на шампионата, изоставайки единствено с 1 точка от главния си конкурент - Роберт Мурешан с Ducati. Румънецът Мурешан падна по време на 3-ия кръг в събота и това го лиши от няколко значими точки, позволявайки на Мартин да стопи разликата.

Следващата спортна изява на най-хубавия ни мотоциклетист в клас 1000сс е на 3 юни в Плевен, където ще се организира следващият кръг от Източно Европейското състезание. Преди това, на 31 май, 30 фенове мотоциклетисти от цяла България ще имат късмет да карат през целия ден с Мартин на писта " Серес " в Гърция, по време на обичайното мото-училище " EKO MOTO SCHOOL ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР