Най-впечатляващото на Замъкът в Равадиново е магията на построяването му.

...
Най-впечатляващото на Замъкът в Равадиново е магията на построяването му.
Коментари Харесай

Най-впечатляващото на Замъка в Равадиново е магията на построяването му

Най-впечатляващото на Замъкът в Равадиново е магията на построяването му. Това сподели Янко Кръстев – шеф на Замък Равадиново, в рубриката  " Туризмът на фокус “  на  Радио " Фокус “. 

" Когато посетителите дойдат и видят, че може един човек самичък да построи нещо толкоз величествено и впечатляващо, се замислят и споделят " Вече е време и аз да стартира, стартирам от през днешния ден, няма да отсрочвам повече, няма да се смотавам. Имам благоприятни условия, имам сили, ще реализира и аз нещо такова хубаво “. Затова замъкът е по този начин прелъстителен, по тази причина оставя такива усещания в хората и по тази причина е толкоз прочут “, сподели още той, 

По думите му началото на строителство на замъка е през 1996 година  

" Има един доста забавен факт, обвързван със строителство на Замъка. В първите шест години единствено са събирани камъни от близката планина Странджа. Аз не знам дали има различен подобен градеж, обект, архитектурен, туристически или атракцион в света, който да има такова удивително начало в своята история. Каква мощ би трябвало да имаш, каква религия в бъдещето, какво предпочитание да построиш фантазията на своя живот – имам поради притежателя и строител на замъка Георги Тумпалов, с цел да събира шест години камъни и по-късно да стартира строителство на подобен възвишен обект. За по-малко от 25-30 години той стана туристически обект №1 на България и най-посещаван туристически обект на Балканския полуостров. С това е обвързвано началото на замъка “, изясни той.  

Янко Кръстев уточни, че замъкът е наименуван " Влюбен във вятъра “, тъй като има необикновен естествен феномен. 

" Замъкът е строен от мраморизиран варовик – камъните очевидно по някакъв метод притеглят ветровете, наподобяват слънчевата светлина и особеното през Замъка е, че когато грее слънце, тогава има вятър. Това е един подобен естествен феномен и от там идва и името на замъка " Влюбен във вятъра “. Той с това е прочут, това е наша запазена марка – In Love with the Wind. Има над 15 милиона изявления в света по интернет, свързани с българския палат “, описа той.  

Той разясни, че в замъка могат да се видят доста неща: " Първо, архитектурата е неповторима. Той е издигнат под формата на кръст, който е насочен по посоките на света. Другото забавно в замъка - това са неговите паркове, това са езерата, невероятната растителност и красиви цветя, които има в замъка. Имаме конна база, има зоокът, параклис, арт изложба, в която се обитават два музея. По време на COVID открихме два нови музея, направихме две нови музейни сбирки – Музей на порцелан и Музей на античните карти. Имаме заведение, имаме параклис, имаме винарна. Има доста забавни неща. Съвсем неотдавна внесохме екзотични дървени статуи от Индонезия, които са неповторими за България и където приканвам всички туристи, всички, които имат предпочитание да посетят замъка, да потърсят тази експозиция къде се намира при нас и да се насладят на майсторството на индонезийските дърворезбари “.  

Янко Кръстев уточни,че едно от огромните събития, които обичайно се организират в замъка всяко лято е Международният фолклорен фестивал, в който предходната година са взели участие над 12 страни.  

" Тази година ползата е още по-голям. Той се организира сред 8 и 13 август годишно в замъка и поканвам всички, които се интересуват от хубавата музика, от културата на народите, от приятното превозване, да посетят замъка в този интервал “, сподели в умозаключение той.  

На събитието посетителите могат да се насладят на песни, танци, международна кухня, сувенири, дарове и изненади.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР