Най-висшият съд на ООН нареди днес на САЩ да вдигне

...
Най-висшият съд на ООН нареди днес на САЩ да вдигне
Коментари Харесай

Съд на ООН нареди на САЩ да отмени санкциите за хуманитарни стоки срещу Иран

Най-висшият съд на Организация на обединените нации подреди през днешния ден на Съединени американски щати да вдигне глобите върху „ филантропични “ артикули от Иран, които президентът Доналд Тръмп върна след изтеглянето от нуклеарното съглашение с Техеран, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР.

Международният съд на Организация на обединените нации, който взема решение разногласия сред страни, единомислещо постанови, че Вашингтон „ би трябвало да анулира със средства по собствен избор всички пречки, появили се от оповестените на 8 май ограничения, пред свободния експорт за Иран на медикаменти, медицински уреди, храни и селскостопански артикули, както и елементи за самолети “, сподели съдията Абдулкауи Ахмед Юсуф.

Съдът уточни, че глобите върху артикули „ потребни да филантропични нужди… могат да имат съществени нездравословни последици върху здравето и живота на човеци на територията на Иран “.

Американските наказания за елементи за самолети също имат „ капацитета да застрашат сигурността на гражданската авиация на Иран и живота на хората, които я употребяват “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР