Най-висшият форум на патриотичната организация започна с химните на България

...
Най-висшият форум на патриотичната организация започна с химните на България
Коментари Харесай

Избраха Красимир Богданов за зам.-председател на ВМРО

Най-висшият конгрес на патриотичната организация стартира с химните на България и Вътрешна македонска революционна организация. Гости бяха представители на български организации от Македония, които сервираха своите приятелски приветствия.

Делегатите избраха за водещ на конгреса ръководителя на Областния комитет на Вътрешна македонска революционна организация обл. Враца Красимир Богданов.

Направен беше доклад на изпълнителните и контролните органи на партията, на Националната женска организация, Националния юношески комитет и на представителите на Вътрешна македонска революционна организация в Европейския парламент.

С промени в устава беше възобновена длъжността ръководител, вместо досегашните трима съпредседатели.

За ръководител на Вътрешна македонска революционна организация бяха издигнати кандидатурите на Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки. След извършеното гласоподаване, с 279 гласа за ръководител беше определен Красимир Каракачанов. За Джамбазки гласоподаваха 157 делегати. За заместник-председатели на Вътрешна македонска революционна организация бяха определени доцент Милен Михов, Красимир Богданов и Карлос Контрера. Организационен секретар за работа със структурите ще е Александър Сиди, а секретар по политиките за българите в чужбина Юлиан Ангелов. Членове на новото централно управление ще са и Ангел Джамбазки - София, Иво Пазарджиев - Русе, Георги Дракалиев - Бургас, Антон Иванов - Харманли, Красимир Червилов – Стара Загора, Богомил Бранков – Елин Пелин, Стоян Божинов - Петрич, Петър Петров - Варна, Георги Петров - Кюстендил, Атанас Стоянов - Сандански, Владимир Митов - София.

В новоизбрания Организационен съвет влязоха шестима представители на Северозападна България: Красимир Богданов, Красимир Ангелов и Момчил Янков от Враца, Красимир Тодоров от Мездра, Софрони Захариев от Монтана и Николай Николов, кмет на с. Старопатица, община Кула.

Конгресът на Вътрешна македонска революционна организация даде поръчка, че ще продължи да отстоява правилата на достоверния български шовинизъм и ще се бори за правата на всеки един българин, където и да се намира по света.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР