Най-висшият британски военен отхвърли днес като пожелателно мислене спекулациите, че

...
Най-висшият британски военен отхвърли днес като пожелателно мислене спекулациите, че
Коментари Харесай

Военен №1 на Лондон: Пожелателно мислене са слуховете, че Путин не е добре или може да бъде убит

Най-висшият английски боен отхвърли през днешния ден като " пожелателно мислене " спекулациите, че съветският президент Владимир Путин " не е добре " със здравето или може да бъде погубен, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че някои от мненията, че (Путин) не е добре или че в действителност сигурно някой ще го убие или ще го смъкна от власт, са пожелателно мислене ", сподели началникът на Щаба на защитата на Англия адмирал Тони Радакин по Би Би Си.

" Като професионални военни ние виждаме релативно постоянен режим в Русия ", съобщи Радакин. Той се аргументира, че Путин е в положение да потуши всяка съпротива и въплъщава йерархията във властта. Освен това " никой на върха няма мотивация да провокира (руския) президент и това (прави хипотезата за рухването му от власт) безперспективна ", добави началникът на Щаба на защитата на Англия.

Попитан за свое неотдавнашно посещаване в Киев, най-висшият английски боен сподели, че украинската войска е изцяло уверена, че ще завоюва войната.

" Те възнамеряват да си върнат цялата територия на Украйна и виждат една Русия, която изпитва усложнения, една Русия, която по наши оценки е изгубила над 30 % от (своите сухопътни сили) ", означи той.

Радакин сподели, че от началото на войната са били убити или ранени 50 хиляди съветски военни. Русия също по този начин е изгубила близо 1700 танка и съвсем 4000 бронетранспортьора, добави той.

Радакин предвижда, че Русия ще продължи да бъде опасност евентуално още десетилетия. Следващият министър председател на Англия би трябвало да знае, че Русия е " най-голямата опасност " за страната, акцентира той.

" Предизвикателството на Русия ще продължи и след 2022, 2023 или 2024 година Ще е дълъг интервал от време ", сподели още Радакин. " Потенциално става дума за десетилетия, през които Русия ще остане опасност. Това беше ясно очебийно в огромния обзор, който направихме предходната година, и считам, че в този момент опасността се е засилила поради нахлуването в Украйна. "

Радакин също по този начин акцентира, че сега Лондон преглежда Русия като най-сериозната опасност за своята сигурност, макар че политиката на Китай също провокира угриженост у английските военни.

" В кратковременен проект опасността от съветските сухопътни войски наподобява намаляла, само че Русия остава нуклеарна мощ, разполага с кибернетичен капацитет, с благоприятни условия в космоса и със специфични подводни стратегии, които могат да застрашат подводните кабели, по които се предава информация по целия свят ", сподели Радакин.

По-рано тази седмица, в изявление за The Economist, адмиралът съобщи, че съгласно него " Русия не желае нуклеарна война " и открит спор с НАТО.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР