Най-високопоставените лидери на Русия остават в столичния регион, на работните

...
Най-високопоставените лидери на Русия остават в столичния регион, на работните
Коментари Харесай

Прокремълските медии твърдят: Руският държавен връх не е напускал Москва

Най-високопоставените водачи на Русия остават в столичния район, на работните си места, оповестява организация ТАСС, пробвайки се да опровергае известия в обществените мрежи, че съветският президент Владимир Путин, министър-председателят Михаил Мишустин и заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев към този момент са напуснали Москва.

По данни на организацията, президентът е в Кремъл.Говорителят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че президентът продължава да работи в Кремъл, опровергавайки слуховете, че президентът сякаш е отпътувал за Санкт Петербург.

По думите на представителя Путин към този момент е разговарял по телефона с президентите на Беларус Александър Лукашенко, на Узбекистан Шавкат Мирзийоев и на Казахстан Касим-Жомарт Токаев и „ ги е уведомил за обстановката “.

Путин е разговарял по телефона и с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който съгласно пресслужбата на Кремъл е „ изразил цялостна поддръжка за дейностите на съветското управление “.

Освен това президентът почнал да подписва федералните закони, признати от Съвета на федерацията на последното пленарно съвещание. Сред тях е и документ, съгласно който военната работа и присъединяване във войната в Украйна ще дават преимущества при приема във висши образователни заведения.

Премиерът на Русия също е на поста си и продължава да организира срещи с членове на кабинета.

„ Михаил Мишустин е на работното си място и организира редица срещи с членове на държавното управление, в това число по осъществяването на напътствията, дадени на заседание за развиването на авиационната промишленост в Казан “, оповестяват от държавната пресслужба.

На работа е иДмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия. Никаква „ евакуация “ на заместник-председателя на Съвета за сигурност не е имало, обратно на изказванията на някои канали в Телеграм, увери репортерите неговият асистент Олег Осипов.

„ Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, неговите помощници и секретариатът са на работните си места и извършват отговорностите си “, акцентира Осипов.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, който е член на Съвета за сигурност по право, също остава на поста си. Посещението на Володин в социалистическа република Виетнам е било отсрочено заради „ непредвидена обстановка “, съгласно Комисията по външни работи на виетнамското Национално заседание. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР