Най-високо ниво на тревога за горски пожари беше обявено в

...
Най-високо ниво на тревога за горски пожари беше обявено в
Коментари Харесай

Германия обявява най-високо ниво на тревога за горски пожари

Най-високо равнище на паника за горски пожари беше оповестено в някои елементи на Германия, откакто страната беше наранена от горещо и изсъхнало време, сходно на други страни в Европа, съобщи ДПА.

В 10 от 16-те немски провинции - най-вече на юг, запад и североизток, паниката за пожари беше нараснала до оптималната пета степен.

В Бавария управляващите приканиха хората да бъдат изключително деликатни, когато се разхождат в гората, предупреждавайки, че даже един повърхностно хвърлен фас може да аргументи огнен пъкъл.

Очаква се температурите в Германия през днешния ден да се покачат до 40 градуса по Целзий. Възможно е и да бъде усъвършенстван върхът от 2019 година, когато в страната бяха регистрирани 41,2 градуса.

Вчера в народен парк в източната провинция Саксония избухна горски пожар. Властите оповестиха, че огънят е овладян, само че предизвестиха, че има заплаха той още веднъж да се разпали.

Тази заран огнеборци овладяха различен горски пожар – покрай западния град Есен. Районът беше залят с огромно количество вода, с цел да се предотвратят нови експлоадирания на огъня.

Горещото и изсъхнало време сътвори удобни условия за разпалване и разпространяване на пожари в доста елементи на Европа. Миналата седмица имаше доста горски пожари, в това число в Хърватия, Франция, Гърция, Италия, Португалия и Испания.

Реките в Германия също са наранени от сухото и горещо време. Според Федералния институт по хидрология равнището на две от най-големите реки в страната – Елба и Рейн, които са и съществени плавателни направления, се е намалило под нормалното, което от време на време принуждава корабите да плават с по-лек товар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР