Най-високо класиране в световната ранглиста по тенис при мъжете регистрира

...
Най-високо класиране в световната ранглиста по тенис при мъжете регистрира
Коментари Харесай

Григор Димитров с най-високо класиране за годината

Най-високо класиране в международната класация по тенис при мъжете записва Григор Димитров тази седмица. От през днешния ден първата ракета на България е под номер 24 в класацията на ATP.

Гришо направи нанагорнище с две места.

През предходната седмица той се показа мощно на шампионата на трева от сериите ATP 500 в Куинс Клъб, където записа две победи в квалификациите и още две в главната скица. Димитров отпадна на четвъртфинал от първенеца Карлос Алкарас.

По този метод Димитров си обезпечи 110 точки за ранглистата и записва най-хубавото си класиране от октомври насам. Именно това класиране ще се вземе поради при определянето на поставените в третия за годината шампионат от Големия шлем – Уимбълдън. Това значи, че Григор ще избегне конфликт с някой от първите осем сложени в схемата в третия кръг на шампионата, в случай че стигне до тази фаза.

Разместване има на върха в ранглистата, където Карлос Алкарас още веднъж е номер 1, откакто завоюва купата в Куинс, негова първа на трева в кариерата му. От своя страна Новак Джокович се смъква до втора позиция, макар че сега държи три от четирите трофеи от Шлема, само че не получи точки за триумфа си в Уимбълдън преди година.

Най-голям скок в класацията бележи Александър Бублик от Казахстан, който завоюва шампионата в Хале (АТП 500) и се изкачва с 22 места до номер 26, с което си обезпечава място измежду поставените на Уимбълдън.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР