Най-високият монумент на светите равноапостоли Константин и Елена се издига

...
Най-високият монумент на светите равноапостоли Константин и Елена се издига
Коментари Харесай

Откриха най-високия монумент на светите равноапостоли Константин и Елена

Най-високият паметник на светите равноапостоли Константин и Елена се издига до моста на река Марица в Пазарджик. Откриването на паметника бе част от събитията за Празника на града, който по традиция се отбелязва на 21 май.



Монументът е с височина 17 метра, а негови създатели са скулпторът Дишко Дишков, арх. Тома Димитров и инж. Христо Кълвачев.

Идеята за построяването му е на Инициативен комитет от общественици с ръководител адв. Хари Харалампиев, а средствата са събрани от дарения и с поддръжката на Община Пазарджик.



На церемонията по откриването участваха посланиците на Кралство Мароко, на Република Сърбия и на Република Беларус, регионалният шеф на Пазарджик Трендафил Величков, ръководители на институции, общински съветници, кметове на обитаеми места, представители на бизнеса.



Кметът на Пазарджик Тодор Попов и ръководителят на Общинския съвет Хари Хараламбиев прерязаха лентата на новия паметник. В церемонията участваха Представителния отбор на въоръжените сили, Националната гвардейска част, Силите за специфични интервенции и XVIII училищен гвардейски отряд.



Официалното разкриване бе предшествано от концерт на сцената в парк “Балона ”с присъединяване на Гергана Николаева, Роксана Белева, Райко Кирилов, Росица Кирилова и Маргарита Хранова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР