Най-високият човек в света е бил висок близо метър като

...
Най-високият човек в света е бил висок близо метър като
Коментари Харесай

Най-високият човек, живял някога, е роден на днешния ден

Най-високият човек в света е бил висок близо метър като напълно малко дете, на девет е можел да носи татко си и стигнал до фантастичната височина от 271 см.

В чест на неговия рожден ден, Sciene Alert споделя за невероятния живот на Робърт Уодлоу, най-високият човек, живял в миналото.

Робърт Пършинг Уодлоу е роден на 22 февруари 1918 година с естественото тегло от 3,9 кг. Скоро след раждането си обаче той стартира да пораства поразително бързо. Така да вземем за пример 6-месечният Уодлоу тежи 13 кг – към два пъти повече от нормата за възрастта си.

В детската градина 5-годишният Уодлоу носи облекла, шити за 17-годишно момче. След три години Уодлоу към този момент е достигнал 187 см височина и тегло от 90 кг. Когато е на 10, той тежи 95 кг и носи обувки размер 17,5 (в американската номерация размер 14 подхожда на 48-и номер у нас).

В последна сметка номерът на обувките му е стигнал до невероятният размер 37, и всеки чифт му е коствал по 100 $.

На 12 година Уодлоу научава, че има хиперактивна хипофизна жлеза, която е провокирала невероятния напредък.

Не е било елементарно на младежа, който е трябвало да поръчва на шивачите облекла с три пъти по-голямо количество плат. Тук можем да забележим по какъв начин му взимат ограничения за костюм, когато е висок 251 см.

На 19 Уодлоу публично става най-високият мъж в света, с растеж 261 см.

Той става прочут като „ нежният колос “ и стартира да печели пари от национални обществени изяви. Запитан в изявление дали се нервира, когато хората го зяпат с любознание, той умерено отговоря, че „ поглежда на това отвисоко “.

На 15 юли 1940 година Уодлоу умира в съня си от зараза на крайници. Бил на 22 години, с тегло 222 кг и растеж 271 см.

18 души са носили ковчега му, тежащ над 450 кг до последния му дом в Олтън, Илинойс. Семейството му взема решение да унищожи множеството негови движимости, опасявайки се, че хората ще стартират да ги събират и демонстрират по панаирите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР