Най-високите температури у нас през септември ще бъдат между 30

...
Най-високите температури у нас през септември ще бъдат между 30
Коментари Харесай

От 35 до 4 градуса ни очакват през септември

Най-високите температури у нас през септември ще бъдат сред 30 и 35 градуса, а най-ниските – сред 4 и 9 градуса, заяви за Българска телеграфна агенция Марияна Попова – синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

По думите ѝ през тази година през септември се чака междинните месечни температури да бъдат над нормата, която за равнините е сред 18 и 21 градуса, за високите полета – сред 15 и 17 градуса, а за планините – сред 3 и 8 градуса.

И ЕСЕНТА СИ ИМА ЧАР, ВИЖТЕ Гражданско отделение В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Месецът ще стартира със слънчево и горещо време,

а оптималните температури тук-там ще доближават 33-35 градуса. Промяна ще настъпи към средата на първото десетдневие на септември и през втората половина времето ще бъде изменчиво.

Ще има и валежи, съпроводени от гръмотевици. Температурите към 4-5 септември ще се намалят, а към края на десетдневието още веднъж ще се покачват.

През множеството дни от

второто десетдневие

се чака релативно умерено време, изсъхнало, най-вече слънчево и по-топло от нормалното. Малка възможност за валежи има към 11 и към 15 септември, а по-голяма – към 19-20 септември. В края на десетдневието ще стартира и намаляване на температурите.

И през

третото десетдневие

по-голяма е вероятността атмосферната циркулация да се резервира и по-често времето да бъде най-вече слънчево, а преваляванията да са малко. Температурите ще са по-високи от нормалните, само че въпреки всичко ще се намаляват.

A през нощта преди първия ден от новия месец ще бъде ясно и съвсем безшумно.

Утре ще бъде слънчево, след обяд и горещо.

В източните региони ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 30 и 35 градуса, по-ниски ще са по морския бряг.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. През деня ще е топло с оптималната температура на височина 1200 метра - към 23 градуса, на 2000 метра - към 16 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево и ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са сред 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 23-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, вечерта тук-там до 3 бала.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на уеб страницата Sinoptik.bg.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР