Най-високите хора в света са Султан Кьосен и Румейса Гигли

...
Най-високите хора в света са Султан Кьосен и Румейса Гигли
Коментари Харесай

Най-високата жена в света е висока 215 см, а рекордът за мъж е 251

Най-високите хора в света са Султан Кьосен и Румейса Гигли от Турция. Въпреки, че двамата в никакъв случай не са се виждали и запознавали, към този момент няколко години те държат върховете за най-високите хора на планетата.  Със своите 2,15 метра Рюмейса Гелги постоянно се е откроявала.

27-годишната Румейса има удивителна история. Тя се ражда в 8 месец, а нейната майка се тормози, че е недоносена. Уви, бебето се появява на бял свят с впечатляващите съвсем 6 кг, което изумява лекарите в родилния дом. Специалистите още тогава си дават сметка, че нещо с новороденото не е наред. Съмненията им се оказват основателни – Гигли е със Синдром на Уивър. Болестта води до неконтролируем напредък. Румайса се трансформира в първият колос в Турция и 27 случай в света.

Преди 10 години тя стартира да получава всички вероятни трофеи в " нейната “ категория: " Най-високата жена младеж “, " Най-високата жена в света ", “Най-големи женски ръце ", “Най-дълги женски пръсти ", “Най-дълъг тил на жена ".

Наскоро 27-годишната жена реализира своята най-голяма фантазия – да се качи на аероплан. За задачата бе нужна предварителна подготовка от страна на авиолинията, съгласила се да я транспортира до Америка. Турските авиолинии отстраниха 6 седалки, с цел да могат да подсигурят носилка и особено легло на Румайса. Гигли сбъдна мечатата си и кацна в Щатите, където желае да се усъвършенства като компютърен експерт.

" Титлите не ме радват, аз непрестанно имам физически неразположения и болежки поради растежа си. Малките деца пък не имат вяра, че съм същински човек и питат родителите си дали съм живо създание или робот “, показа наскоро Румайса в своя инстаграм канал.

Историята на Султан Кьосен също е като за книга. Той е висок внушителните 251 см. Според класациите той се подрежда на седмо място по височина в цялата човешка история до момента.

Турският земеделец от кюрдски генезис обаче също, сходно на Румайса Гигли, по никакъв начин не е удивен, че му се постанова да държи топа в класацията. 

Кьосен споделя, че непрестанно се бори със своето положение, не може да се движи без патерици или без непозната помощ. 

Растежът на Кьосен е подбуден от положенията гигантизъм и акромегалия, породени от израстък, засягащ неговата хипофизна жлеза.

Любопитен факт е, че през първите дни на 2023 година локална болница в Гана рапортува за доста по-висок растеж от страна на младия Сулемана Абдул Самед (с прякор Авуче), само че данните към момента не се одобряват за правдоподобни, защото институцията не разполага с кредитирани мерни принадлежности. Половин година преди тази дата Самед е измерен от публицисти, като е бил към момента с десетина сантиметра под растежа на Султан Кьосен. Неговият гигантизъм обаче е тежък и в дейна фаза, заради което е доспутимо да изпревари турчина, въпреки здравето му да е доста застрашено.

“Не съумях да завърша учебно заведение поради растежа си, по тази причина започнах да оказвам помощ на фамилията си в полето и в градината. Изпитвам доста съществени усложнения да си намирам облекла, по тази причина всичко за мен се шие по поръчка. Аналогична е работата с обувките – не съществува подобен номер. Измериха неотдавна стъпалата ми – близо 40 сантиметра...

През 2010 година Кьосен се подлага на " Гама нож “ лекуване за неговия израстък на хипофизата във Вирджинския университет с обезпечени лекарства за надзор на несъразмерните равнища на растежния хормон. През март 2012 е доказано, че лекуването проработва.

През октомври 2013 година Кьосен се дами за сирийката Мерве Дибо, която е с 10 години по-малка от него.

В изявление той декларира, че най-големият проблем с неговата брачна половинка е връзката, защото той приказвал турски, а тя арабски. Двойката се развежда през 2021, уповавайки се на езиковата преграда като един от основните проблеми. Кьосен се надява да се ожени отново някой ден, написа " Труд ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР