Най-високата църква в България се строи в столичния квартал Люлин.

...
Най-високата църква в България се строи в столичния квартал Люлин.
Коментари Харесай

Столичани ще чуят звън на камбана, която виси на строителен кран, в най-високата църква на Балканите

Най-високата черква в България се строи в столичния квартал " Люлин ". Това е най-мащабният план за последните 30 години и ще се издига близо 30 метра в небето. Със лични средства вярващи се пробват да построят втория храм в най-големия софийски квартал.

Най-високата черква на Балканите към момента има тип на строителна площадка, само че към този момент е като настоящ храм. Това е първият Великден, на който люлинчани ще чуят звън на камбана, която виси на строителен кран.

" През последните години като че ли нараства постребността за подобен храм. Духовността си проправя път, някак си съумяваме да погледнем отвън тленното и материалното в живота ", твърди пред NOVA Иван Димитров, член на Инициативния комитет.

Един от основните доброволци е Иван - предприемач, който се занимава с интелектуална благосъстоятелност. В последните месеци люлинският храм е най-важната му идея.

В ж.к. " Люлин " има единствено една черква, само че тя се оказва тясна на вярващите. И по този начин първата копка е направена през януари 2022 година. Към момента са построени основите, първата плоча и са поръчени десетте по-малки камбани. Изцяло с пари от донори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР