Най-висок резултат от 401 гласаЕвродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк бе

...
Най-висок резултат от 401 гласаЕвродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк бе
Коментари Харесай

Илхан Кючук преизбран за вице на Ван Баален

Най-висок резултат от 401 гласа


Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк бе избран отново за втори мандат като вицепрезидент на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) по време на 38-ия конгрес на партията, който се организира в Амстердам, Холандия.

Председателят на Младежко Движение за права и свободи получи най-голям резултат от 401 гласа. Гласуването бе скрито, а Кючюк получи най-вече гласове от останалите претенденти с номиниции за поста, които бяха надлежно от Полша, Ирландия, Германия, Швеция и Холандия. “Резултатът от гласуването още един път потвърждава, че Движението за права и свободи е демократична и виновна партия, която се употребява с огромно доверие в Европа. През тези две години ние положихме доста старания за разпространението на демократичните хрумвания в Югоизточна Европа и позиционирането на АЛДЕ партията като основен фактор ”, съобщи Илхан Кючюк. На форума в Амстердам българската делегация бе водена от ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

В рамките на конгреса на либералите Карадайъ беседва с холандския министър председател и водач на холандските либерали Марк Руте. Председателят на Движение за права и свободи още веднъж сложи въпроса за влизането на България в Шенген.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР