Най-вероятно за никого не е изненада, но специалисти по лечение

...
Най-вероятно за никого не е изненада, но специалисти по лечение
Коментари Харесай

Искат спиране на преминаването към лятно часово време

Най-вероятно за никого не е изненада, само че експерти по лекуване на съня възобновяват апела си за премахване на лятното часово време, заявявайки, че то е нездравословно за персоналното и публичното здраве и сигурност. 

" Като води до разминаване на часовника на човешкото тяло с естествената среда, лятното часово време усилва рисковете за нашето физическо здраве, психическо благоденствие и социална сигурност ", споделя доктор М. Адел Риши, експерт по белодробни заболявания и сън в здравната система на Университета на Индиана в Индианаполис, в ново изказване, оповестено от Американската асоциация по медицина на съня (AASM). " Постоянното общоприетоо време е оптималният избор за здравето и сигурността. "  

Още през 2020 година групата насочи първия си обществен апел за унищожаване на лятното часово време, базирайки се на " доказателства за нараснали опасности от пътнотранспортни катастрофи, сърдечносъдови произшествия и разстройства в настроението след годишното " пролетно пренасяне " към лятното часово време " - въпреки че, несъмнено, всички се усещаме не на място с тазгодишното " връщане ", което ни връща към общоприетото часово време и също по този начин основава чувството, че слънцето залязва още по-рано вечер. 

Заедно с AASM и 19 други професионални медицински организации Американската здравна асоциация също поддържа премахването на по този начин наречените " сезонни промени на времето ". 

Както показва AASM в списанието Journal of Clinical Sleep Medicine, което разгласява разширеното изказване, призоваващо за преустановяване на лятното часово време, медицинските експерти са правили многократни опити за преустановяване на федералната смяна на времето както през 1973 година, по този начин и в последно време от 2020 г. 

Въпреки че първият опит на лекарите беше доста неизвестен, измененията в публичното мнение доведоха до това, че по-късните опити на групата бяха посрещнати по-добре, написа hicomm.bg. 

Дали ще се направи нещо по въпроса, следва да разберем. Предложен закон, наименуван " Закон за отбрана на слънчевата светлина ", ще направи зимното часово време непрекъснато - за разлика от общоприетото часово време, което желаят лекарите. Този закон е признат единомислещо от Сената на Съединени американски щати през 2022 година, само че от този момент е в застой и не е импортиран за гласоподаване в Камарата на представителите. " Когато се " връщаме обратно " и губим спомагателния час от лятното часово време... ние жертваме икономията на сила, намаляването на престъпността и икономическите изгоди в интерес на тъмнината ", съобщи сенаторът Ед Марки.

Забележително е, че AASM в действителност се разгласи срещу законопроекта за въвеждане на непрекъснато лятно часово време и съобщи, че това изпитание " подценява евентуалните опасности за здравето, които могат да бъдат избегнати посредством въвеждане на непрекъснато общоприетоо време ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР