Най-вероятно в този момент има достатъчно хора, които се надяват

...
Най-вероятно в този момент има достатъчно хора, които се надяват
Коментари Харесай

Възможно ли е лаймската болест да е неуспешен биологичен агент

Най-вероятно в този миг има задоволително хора, които се надяват борбата с ковид да завърши. Лятото демонстрира извънредно ниска интензивност на заразяване, само че някои специалисти подозират повишение през есента. Искрено се надяваме, че бъркат и няма да има последващи талази, само че след толкоз доста неточности е допустимо най-сетне да познаят идващият по-сериозен удар. Ако сте забелязали, все по-често се преглежда и произхода на това заболяване. Стигна се до там, че даже американският президент Байдън съобщи, че желае от Китай да даде всичката информация за вируса и да разреши воденето на следствие.

Преди 2 години забелязахме изявлението на някои френски специалисти, които заподозряха, че има опция вирусът да е изтърван от китайска военна лаборатория и бързо да е показал своята успеваемост. На този стадий Китай мълчи афектирано и отхвърля да разяснява, като припомня, че е притежател и производител на международното произвеждане. Толкова смелите мнения по негов адрес могат да окажат отрицателно въздействие в бъдеще и на този стадий отхвърлят мераклиите за следствие. Свикнали сме да следим тази интрига много постоянно, само че дано обърнем внимание на едно забавно обвиняване – биологично оръжие, пренасяно благодарение на инсекти.

 800px-Adult_deer_tick

Това е процедура, за която, обвинявайки американските агресори в използването на биологично оръжие. В началото на 50-те години на предишния век стартират обвинявания, че американците са заразявали съзнателно територията с дребна шарка, пробвайки се да отслабят съперника. Епидемията от тази болест се разраства в геометрична градация и това предиздвикало Северна Корея да внесе иск за следствие, изключително откакто следим нарушаването на човешките права.

Обърнете внимание, че по същото време лабораториите на Форт Детрик – точно там се намират лабораториите за произвеждане на биологично оръжие в Съединени американски щати – стартира финансиране по програмата за произвеждане на биологични сътрудници, излъчени по инсекти и други вредители, за съкращаване и елиминиране на съперника. Звучи плашещо, само че Форт Детрик е тайнственост за американските поданици и света от доста време. Точно тук доближаваме и до още един доста забавен въпрос: допустимо ли е лаймската болест да е изкуствено основана и изпусната по същия метод, както и ковид, в случай че имаме вяра, че той е тъкмо подобен неверен опит?

 800px-Erythema_migrans_-_erythematous_rash_in_Lyme_disease_-_PHIL_9875

Отново подсещаме, че липсва публична информация и за двете. Нека погледнем статистиката – в края на пролетта и през целия деен интервал на лятото, пациенти идват в лечебните заведения с недоволство за необичайно появили се петна по тялото. Петната са първата стъпка на болестта, като по-късно се следят обриви, болки в ставите, тресчици и още доста други. Бързото и безпроблемно разпространяване на лаймската болест е подмолно обсъждано като биологично оръжие на няколко десетилетия.

С все по-високите степени на заболяване, редица конспиратори започнаха да се замислят за произхода на лаймската болест и разумното се случи. През юли 2019 година Крис Смит, като член на американската камара на Съединени американски щати, изиска от Министерството на защитата да преразгледа изказванията, че Пентагонът е финансирал проучването на био оръжия, основани на кърлежи и други  инсекти през XX век. Американският представител се е срещнал персонално с някои забавни изказвания и се почувствал задължен да изиска истината от лабораториите позиционирани на Форт Детрик в Мериленд и Сливовият остров на Ню Йорк.

На територията на Съединени американски щати, всяка година записаните с това заболяване са сред 300 и 437 хиляди души. Страдащите от хронична лаймска болест са сред 10-20% от всички инфектирани. Дори и да няма доказателства, че Пентагонът е постигнал триумф, като това не ги оневинява, Смит хвърля и едно друго съмнение – лаймската болест може да е еволюирал опит, който и до през днешния ден продължава да мутира и да се популяризира с прословутите инсекти.

Едно литературно ентусиазъм по тематиката е книгата на Крис Нюби – академик от университета в Станфорд с изключително мнение за известната злина. Според нея проектът на биолозите във военните лаборатории не е да извадят от строя за малко време съперника, а да основат постепенно настоящи сътрудници, с чиято помощ да се отслаби избрана стратегическа точка във времето. Въпросният теоретичен труд показва Уили Бъргдорфър за един от военните лаборанти, който открива и патогенът Borrelia burgdorferi – главният извършител на лаймската болест.

 Tickremoval.svg

Авторката е на мнение, че евентуалната причина за толкоз бързото разобличаване е повече от обикновена, Уили е взел участие в създаването на същите сътрудници, затова доста добре знае какво може да е изпуснато. Възможно ли е това да е истина? Свикнали сме да слушаме най-различни безумни теории в последните две години и е явно, че когато духът излети от бутилката, носи със себе си сложна плетка от несъгласия.

Можем ли да кажем, че това е следващата интрига, която би могла да се закачи прелестно на 5G клетките, спускайки се пред имунизацията на Бил Гейтс, която даже не е негова, само че формалната концепция е повече ясна, с цел да стигнем до края на вселената – посрещани от стадо рептили или други вълшебен същества. Критичното мислене би помогнало, само че съществуват обстоятелства, които са съвсем невъзможни за занемаряване. Ще открием, че Съединени американски щати има доста дълга история на изпуснати опити, закононарушения против човечеството, съпроводени с редица други нарушавания, за които другарски намигва и избира да пропусне мненията.

Изследването Тъскъджи, където американски учени съзнателно заразяват афро-американци със сифилис е доста добър образец. Каква е задачата? Учените желаят да получат цялостната информация по отношение на измененията и разновидностите на заболяването, като по-късно могат с акуратност да посочат всеки един стадий и на тази база да стартират да създават медикаменти. Повечето участници можели да получат гратис здравно обезпечаване и непринудено се съгласявали, въпреки и да нямали визия на какво тъкмо се подлагат, а малко по-късно обещаната помощ не се дава. Докато сме в полезрението на конспирациите, дано не забравяме и прословутата стратегия MK Ultra, за която и до през днешния ден няма нито един осъден. Не липсват хора, които да подозират лаймската болест за боен опит, претърпял цялостен провал.

 Geographical_distribution_of_reported_Lyme_Disease_cases

Страни със случаи на Лаймска болест

Самият Уили признава, че е имал задача да изследва бълхи, кърлежи, комари и други инсекти, чието меню е кръв и по-късно ги инфектира с разнообразни патогени. В същата книга на изследователката се стига до заключението, че сходни инсекти се хвърлят от въздуха в разнообразни зони на Съединени американски щати и се следи успеваемостта на оръжието. Къде тъкмо е била грешката, може би в никакъв случай няма да разберем. Тук идва и ответния удар. В средата на 2019 година Филип Джей Бейкър – изпълнителен шеф на Американската фондация за битка с лаймската болест ще напише непретенциозен документ в към 3 страница и ще „ потвърди “ произхода на това заболяване, потвърждавайки, че лаймската болест може да се срещне преди стотици години още при европейските колонизатори на Северна Америка.

Има единствено един проблем, Бейкър написа това, преди да стартира работата по следствие, като показва, че сходна маневра ще бъде безспорна загуба на данъкоплатците. Директорът твърди, че главните и употребявани патогени в био война ще бъдат бързи и деструктивни, с цел да може за малко време да извадят от строя съперника, като не би трябвало да доставят съответно време за противопоставяния. В това отношение е рационално да се замислим  дали ковид дава отговор на сходно изложение, откакто лаймската болест се счита за по-бавна?

Други съперници на концепцията споделят, че в случай че лаймската болест е била разработвана през 50-те и 60-те години на предишния век, времевият период не може да отговори на регистрирането на първия пациент – 1981 година Експерти като Кери Кларк – професор по епидемиология и здраве в университета в Северна Флорида – са люти съперници на конспирацията. Кърлежите, най-малко съгласно тази дама, не са идеалният претендент за биологично оръжие, те са извънредно мудни паразити и се отстраняват елементарно от тялото, нормално не виреят толкоз добре в градска среда – в случай че обърнем внимание на случаите единствено в столицата от тази година, това изказване е неверно – и постоянно се обезвреждат, преди да съумеят да заразят приемника. Краткият контакт е задоволителен, а първите признаци се демонстрират до една-две седмици. Лаймската болест първоначално може да бъде изключително лека, само че неглижирането ѝ ще се отрази съдбовно в по-дълготраен интервал, като не са изключени смъртните случаи.

 1280px-Ixodes-ricinus-life-cycle

, американците са употребявали инсекти, с цел да популяризират дребна шарка, какво пречи на това заболяване да е пуснато на независимост и през днешния ден да мутира, както се вижда при редица други паразити? Фактът, че даже и след култивиране на зелени площи в огромните градове, кърлежите не престават да са дейни, може би наподобява стеснителен. Да не забравяме и още една детайлност – кърлежите са леки, с цел да се придвижват при по прохладно време. За страдание Пентагона, Съединени американски щати и редица учени отхвърлят да разясняват, а по какъв начин въобще се е появила тази злина и по кое време един кърлеж стана биологична опасност, може би в никакъв случай няма да разберем.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР