Най-вероятно таванът на пенсиите няма да отпадне през 2019 година,

...
Най-вероятно таванът на пенсиите няма да отпадне през 2019 година,
Коментари Харесай

Управляващите скептични за отпадането на тавана за всички пенсии

Най-вероятно таванът на пенсиите няма да отпадне през 2019 година, разяснява министърът на финансите Владислав Горанов.

По-рано през днешния ден общественият министър също разяснява тематиката. " Отпадането на тавана за всички пенсии е допустимо. Друг е въпросът до каква степен обществото ще одобри, че тези пенсии са заслужено изчислени ", сподели той. Коментарът му преди предстоящото утре разискване в парламентарната обществена комисия на настояване на пенсионерски организации за отпадане на тавана на всички пенсии, а освен на новоотпуснатите.

" Моето мнение, е че таванът за всички пенсии може да отпадне единствено тогава, когато всички изкривявания в пенсионната формула, насъбрани от анулирания Закон за пенсията, през Кодекса за наложително публично обезпечаване, до безбройните промени в Кодекса за обществено обезпечаване, изчезнат. Тогава можем да приказваме за унищожаване на тавана на пенсиите. Таванът съществува точно, с цел да отстрани несъвършенствата на пенсионната формула ", разяснява Горанов във връзка настояването. 

Финансовият министър сподели още, че е заложени нарастване на оптималния размер за съществуващите пенсии и отпадане на тавана за новоотпусканите пенсии от началото на 2019 година.

" Опитваме се сега да преценим дали би трябвало да отпадне изцяло таванът за всички. Най-вероятно това няма да е вероятното решение за 2019 година. Вероятно ще се наложат промени за 2019 година, които не засягат самостоятелните размери на пенсиите, за унищожаване на някои от изкривяванията от пенсионната формула ", сподели още той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР