Най-вероятно обяснението за любовта не е просто съдба, пише obekti.bg,

...
Най-вероятно обяснението за любовта не е просто съдба, пише obekti.bg,
Коментари Харесай

20 странни причини, заради които може да се влюбят във вас

Най-вероятно обяснението за любовта не е просто " орис ", написа obekti.bg, базирайки се на Business Insider.
Според учените любовта и привличането се случват с помощта на композиция от хормони, интерес и генетична предразположеност. Преглеждайки разнообразни научни проучвания, успяхме да подберем някои от най-странните аргументи, заради които може да се окажете обект на нечие предпочитание.
1. Ако в действителност си наподобявате. Ама напълно
Клишето " противоположностите се притеглят " е оборено от десетилетия научни изследвания, които демонстрират тъкмо противоположното. " Партньори, които са сходни като темперамент, имат по-голям късмет да се усещат близки във всекидневието ", споделя психологът Джан Гонзага. " Това ги кара да се схващат по-добре ".

Съпрузи 4 години се скъсваха от секс, с цел да си имат бебе! Накрая се оказа, че го вършат погрешно, а дамата е…
2. Ако наподобявате на техния родител от другия пол
Учени от университета " Сейнт Андрюс " откриха, че хората усещат привличане към сътрудници, които имат косата и цвета на очите на техния родител от другия пол. Същото се отнася и за възрастта - в случай че сте момче и майка ви е е била над 30 когато ви е родила, по-вероятно е да търсите непосредственост с жена, която също е по-възрастна, и противоположното.
3. Ако имате вярната миризма
Според проучване на Университета на Южна Калифорния, когато дамите овулират, те избират миризмата на тениски, носени от мъже с по-висок тестостерон. Освен това, когато са в този интервал, дамите избират мъже с по-силна и волева челюст.
4. Ако ръцете и гърдите ви са открити
Експертите по езика на тялото настояват, че той има по-голямо въздействие в привличането, в сравнение с думите. Асо ръцете ви са прибрани в джобовете, а раменете са свити, това е сигнал, че нямате интерес. Ако обаче жестикулирате и имате открита стойка, това демонстрира, че сте свободни.
5. Ако имате по-специфичен звук на гласа
Вашият глас показва вашия интерес. Гласът на дамата спада като звук, когато тя е привлечена от някого, а на мъжа става по-силен.
6. Ако се гледате в очите в продължение на 2 минути
Психоложката Джоан Келерман от Университета на Масачузетс провела опит, при който 72 непознати двойки студенти трябвало да се гледат втренчено в продължение на 2 минути. След това те всеобщо съобщили, че изпитват усеща на пристрастеност и обвързаност. Това демонстрира, че продължителният контакт очи в очи може да възпламени усеща, които преди този момент не са съществували.

Нумеролог разкри в коя година се раждат най-хубавите съпрузи
7. Ако сте високи
Високите хора и най-много високите мъже постоянно са по-успешни в живота. Проучване измежду 594 души демонстрира, че същото се отнася и за интимния живот. " Високите мъже се радват на съществено преимущество при търсенето на сътрудник ", заключава Уейн Хенсли от Политехническия институт на Вирджиния.
8. Ако извършите нещо рисково дружно
През 1974 година Доналд Дътън и Артър Арън провели опит, с цел да тестват връзката сред половото привличане и напрежението. Те разделили група мъже, като половината трябвало да минат по необятен и постоянен мост, а другите - по мъничък и клатещ се. Веднага по-късно се срещнали с жена, която им задала поредност от въпроси и им дала телефонния си номер " просто за всеки случай ". Оказало се, че мъжете, минали по високия и клатещ се мост, имали по-голяма възможност да се обадят, в сравнение с тези, които минали умерено. Високият мост основава чувство за възбуденост, произлизаща от напрежението, само че мъжете неправилно считат, че повода за това е дамата. Така правенето на вълнуващи нови неща основава условия за продължителна връзка.
9. Ако безусловно затоплите първата среща
Психолози от Йеил провели опит, карайки участниците да държат чаши с топли и студени питиета и да преценяват дали индивидът против тях е с топъл или леден темперамент. Оказало се, че държащите топли питиета предполагали за подобен темперамент, до момента в който тези със студените чаши виждали против себе си леден човек. Причината - мозъците им към този момент били авансово програмирани по този метод.
10. Ако живеете близо
Не единствено прочувствената обвързаност е значима, хубаво е да има и чисто физическа непосредственост. Според изследване на Разузнавателна служба на Турция, колкото по-близо са ситуирани стаите на студентите в общежитие, толкоз по-близки се усещат те. За това способстват даже такива почтени неща като безмълвно разминаване по коридора, които в това време ги карат да се усещат по-близки.
Най-вероятно обяснението за любовта не е просто " орис ".

Топ 5 на женските комплекси, които отблъскват мъжете
11. Ако живеете в прекрасен дом
Много дами си падат по мъже с лъскави коли, само че се оказва, че представителите на мощния пол наподобяват по-привлекателни и в случай че са снимани в красиви и просторни жилища. Проучване на Университета в Кардиф демонстрира, че лъскавите неща, които заобикалят мъжете, основават илюзията за високо състояние и имат огромно въздействие върху привличането.
12. Ако притежавате куче
Психолози от Университета на Мичиган предиздвикали група дами да четат къси истории за мъже. Когато в описа участвал човек, който има куче, дамите окачествили тези хора с по-високи оценки за привличане. Това е по този начин, тъй като да имаш домакински любим значи, че си угрижен и податлив към продължителна връзка.
13. Ако не харесате половинката на първата среща
Оказва се, че е по-вероятно да изпитате продължително привличане към хора, които не сте харесали в началото, в сравнение с към някого, който по принцип ви е бил приветлив. Това се изяснява с теорията за изгодите и загубите, съгласно която хората намират за по-удовлетворяващо да се борят за любовта на някой, който в началото не им е допаднал.
14. Ако походките ви съответстват
Ако мъжете съзнателно забавят походка, с цел да се изравнят с крачките на дамата, това значи демонстрация на сантиментален интерес. В същото време другари, които обаче не изпитват привличане, не се стараят да уеднаквят походките си.
15. Ако другия е не по-хубав от вас или даже малко по-грозен
Проучване от 1996 година демонстрира, че по-красивите хора са по-строги в преценките си. Колкото по-добре наподобява някой, толкоз по-малка е вероятността да бъде задоволен от индивида против него. Но това се отнася единствено за в действителност красивите хора; за елементарния човек е по-вероятно е да се влюби в някой, който наподобява по подобен метод.
16. Ако вършиме жертви за външния си тип
Европейско изследване демонстрира, че дамите, които се подлагат на радикални процедури, с цел да понижат въздействието на годините, основават усещане за по-привлекателни и удовлетворени от живота. Колкото повече такива процедури минават, толкоз повече нараства чувството, че те са здрави, привлекателни и се усещат по-млади.
17. Ако се усмихвате постоянно
Швейцарски учени организираха опит, с цел да проучват връзката сред привлекателността и щастието. В него те открили, че оценката за това дали някой е прелъстителен се въздейства много от това какъв брой постоянно се усмихва той. Нещо повече, честата и необятна усмивка даже от време на време компенсира относителната непривлекателност.

Специалисти откриха от какъв брой секс се нуждаят дамите! Резултатите са потресаващи!
18. Ако свирите на музикален инструмент
Френски учени настояват, че свиренето на инструмент е обвързвано със половия асортимент при дамите. Експериментът показва млад мъж с китара или със състезателен сак, който желае телефонните номера на 300 млади дами. Когато е с китара, доста повече дами са склонни да му го дадат.
19. Ако носите неща в червен о
Жените, облечени в алено, наподобяват по-добре сложени що се отнася до намирането на сътрудник. Това може да се отдаде на полови сигнали, тъй като дамите употребяват яркия червен цвят, с цел да притеглят евентуални сътрудници. На собствен ред, дамите също са привлечени от мъже в алено, тъй като този цвят е знак на статус.
20. Ако имате избран вид брада
Експеримент на австралийски учени демонстрира, че дамите избират мъже с набола брада вместо такива с буйна брада или пък безпрепятствено избръснати. Брадата се възприема за знак на плодовитост и когато е по-голяма, тя акцентира мъжествеността на мощния пол. Това чувство се ускорява още повече в плодовитата фаза на менструалния цикъл. Наболата брада е знак за здраве и наставнически качества.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР