Най-вероятно няма да се случи коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

...
Най-вероятно няма да се случи коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Коментари Харесай

Политолози: Коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма как да се получи

Най-вероятно няма да се случи коалиция сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и по тази причина групировката на Бойко Борисов ще би трябвало да потърси поддръжка за първия мандат о т останалите сили в Народното събрание. Около това мнение се сплотиха в ефира на Euronews Bulgaria политолозите доцент Албена Танева и Милен Любенов.

„ Трябва да се обърне диалогът и да се види за какво може да стане държавно управление с първия мандат, в случай че корабът потъва, не е задоволително да мислим за какво юнгата е на него, не можем да бъдем в обстановка без постоянно ръководство толкоз дълго време “, счита Танева.

По думите й „ когато има постоянно държавно управление, без значение от компликацията да бъде формирано, то предстои на надзор. Продължителното служебно държавно управление работи в обстановка без надзор. Кои са политическите съветници на министрите в този момент? Кой ги поучава, не можем да зададем въпроси, защото нямаше парламент и надлежно надзор “, сподели Танева.

Според нея президентът Румен Радев по-скоро няма да бави връчването на мандатите, тъй като липсва  съответна причина. „ Коалицията не е неприятна дума, освен това положение на обществото – по този начин сме разграничени и това не би трябвало да бъде причина за свада, а да се води диалог “ , уточни политологът.

Милен Любенов разяснява от своя страна, че държавното управление постоянно е политическо, без значение по какъв начин ще бъде етикетирано - като експертно, програмно... Коалицията е от партиите, които поддържат държавното управление и това е и ръководството, уточни той. Според него ГЕРБ би трябвало да стартират диалози с обединенията, които на този стадий не са им отказали. „ Да чакаме държавно управление с втория мандат опонира на всякаква логичност “, счита Любенов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР