Най-вероятно няма да изплатим извършените строително-монтажни работи докато не се

...
Най-вероятно няма да изплатим извършените строително-монтажни работи докато не се
Коментари Харесай

Министър Комитова: Няма да се плаща за недобре свършена работа

Най-вероятно няма да изплатим осъществените строително-монтажни работи до момента в който не се поправят грешките, тъй като в строителството вземат участие доста хора и се позволяват неточности - от време на време несъзнателно, от време на време умишлено, само че в строителството могат и да се поправят неточности. Новото управление на АПИ установи много нарушавания при инспекцията на сектора от Автомагистрала „ Тракия " сред Чирпан и Стара Загора, като некачествено вложение на материалите, некачествена геомрежа, която се поставя под асфалта. Ще разплатим на всички правилни компании осъществените строително-монтажни работи по републиканските пътища. Разчитам, че това ще касае всички, които чакат тези пари. Това ще стане след осъществяване на инспекции на място на изпълнените работи като качество и количество. Това разяснява министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова в предаването „ Неделята на Нова " по Нова телевизия по отношение на неизплатените от АПИ 600 млн. лева

По мотив раздадените 188 млн. лева на 25 компании, които имат задача да укрепят 84 обекта, тя подсети, че е изпълнен един от тях - на пътя за Рилския манастир, и че от останалите няма нито един с издадено позволение за градеж. Министър Комитова напомни, че се прави инспекция на „ Автомагистрали " ЕАД от Национална агенция за приходите и Прокуратурата и беше безапелационна, че при констатиране на нарушавания ще последва промяна на управлението на държавното сдружение.
По общото положение на пътищата се работи доста, разяснява Виолета Комитова, като съгласно нея се обръща по-малко внимание на пътищата от втори и трети клас, само че ще пристигна и това време. По думите й в този бранш се влага доста. 5 милиарда лева са избрани за Автомагистрала „ Хемус ", за четири нови пътя и за свлачища, което е ново строителство.
Министърът моли автомагистралите да не се употребяват за агитация. Въпреки че съгласно едните отзиви те са доста добре направени, а съгласно други - нищо не е направено, автомагистралите и всички пътища са на целия народ, в тях се влагат парите на всички данъкоплатци, разяснява тя.
След като бъдат събрани всички документи, ще бъде дадена информация за положението на Алепу, сподели още министър Комитова и обърна внимание, че подпорната стена е един от детайлите на обекта - подпорна стена и ваканционно населено място. Подпорната стена е приключена и въведена в употреба.
Арх. Комитова акцентира, че с влизането си в служебното държавно управление не се е трансформирала в политик за една нощ и счита до края му да си остане специалист.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР