Най-вероятно момчето (бел.ред. направило пълни самопризнания за убийството на майка

...
Най-вероятно момчето (бел.ред. направило пълни самопризнания за убийството на майка
Коментари Харесай

Криминален психолог предположи кой е пусковият момент при жестокото убийство в Бургас

Най-вероятно момчето (бел.ред. направило цялостни признания за убийството на майка си в Бургас) е имало систематизирани параноидни налудности и симбиотична връзка с майка си. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " доцент Неделчо Стойчев, криминален психолог и някогашен ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

" За страдание, това е следващият случай, в който неблагополучията във взаимоотношенията в фамилията, респективно сред сина и майката в този случай, довеждат до съдбовен край. И общо взето, когато приказваме за жестокостта в тези взаимоотношения, би трябвало да знаем, че хората, които упражняват някакъв тип принуждение, каквото е убийството или всякакви други типове принуждение по отношение на хора, които другояче обявяват, че обичат, почитат и така нататък, доста постоянно, парадоксално, се случва точно по този метод, тъй като хората, на които държим, които обичаме и от които сме вложили някакви упования, в случай че ни разочароват, могат да провокират нашия яд, нашата гняв и така нататък

Така че в тази симбиотична връзка сред майка и наследник, защото доколкото разбирам, това е едно ненапълно семейство, в което липсва бащата, най-вероятно през годините са се натрупали задоволително конфликтни взаимоотношения, които както нормално в престъпната логика на психиката се споделя, приключват с един подобен трагичен свършек, каквото е убийството на майката ", разяснява доцент Стойчев.

По думите му хората, които правят убийства са такива, които в детството си са претърпели някакви форми на принуждение и по този метод са формирали и своята неприязън към света и останалите хора: " Много постоянно в непълни фамилии, да речем, майката, която в този случай е влиятелен човек, прикрива същинските проблеми в фамилията и те най-после излизат и се схваща за тях, когато се стигне до един съдбовен край, какъвто е в този случай. В съответния случай моята догадка е, че най-вероятно това момче в действителност е трябвало да си пие някакви медикаменти, само че самият той, доколкото прочетох, е считал, че пиейки по този метод медикаментите, води до някакви увреждания на органите му и така нататък, което демонстрира, че той най-вероятно е имал някакви систематизирани параноидни налудности, които сега са обсебили съзнанието му и са станали главен регулатор на държанието.

И майката е влезнала и той може би да я е разпознал като източник на тези проблеми. Тя най-вероятно е упорствала да си пие медикаментите и така нататък с чисто рационални причини, само че когато човек е в едно такова положение, захласнат от такива параноидни мисли, той общо взето е откъснат от действителността и не осъзнава, че в действителност има и някакви същински здравословни проблеми. Най-вероятно съгласно мен това е и пусковият миг за насилието по отношение на тази дама. Още повече че когато приказваме за мотивацията на причинителите на убийства, постоянно има две съществени линии. Едната е обвързвана с тези дълбинни прихотравматични прекарвания, които са маскирани, и човек се пробва да ги убие, пробва се по някакъв метод да ги компенсира в по-зрялата си възраст. И другата мотивация, ситуативната – пусковият миг ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР