Най-вероятно чак от понеделник (11 октомври) ще има опит заседналият

...
Най-вероятно чак от понеделник (11 октомври) ще има опит заседналият
Коментари Харесай

Кой ще се оправя с Вера Су - варианти ако стане това, ако стане онова

Най-вероятно чак от понеделник (11 октомври) ще има опит заседналият транспортен съд " Вера Су " да бъде изтеглен. Това споделиха от " Морска администрация ".

Засега няма информация хора на корабособственика да са тръгнали към България, с цел да се качат на борда на плавателния съд. Към момента обаче хора там не могат да бъдат качени. Засега и положението на кораба е такова, че не наподобява да е неизбежно да се разбие и обърне, само че поради времето нищо не се знае, сподели репортаж на bTV.
 Турските моряци настанени в общински хотел в Каварна, поискали кафе и цигари Турските моряци настанени в общински хотел в Каварна, поискали кафе и цигари
Плавалите на кораба Vera Su турски и азербайджански моряци към този момент са настанени в общинския хотел в Каварна, заяви за 24 часа кметиц...

Капитан Валентин Енчев, шеф на варненското звено на " Морска администрация ", съобщи, че корабособственикът не е оповестил, че изоставя " Вера Су ". Нашата страна дава приоритет на притежателя, с изключение на в случаите, в които би трябвало да опазим крайбрежието - не мисля, че ще има спор кой ще се качи на кораба, сподели Енчев. По думите му, в случай че ще се прави нещо качествено за изтеглянето на кораба, ще има времеви прозорец това да бъде сторено и по тази причина в този момент де факто нямало проект - щяло да се комуникира и разисква със притежателя.

Оперативният шеф на притежателя Чанатай Йълмаз де факто отхвърли да дава повече информация. " Нямаме решение да приказваме пред медии по въпроса. Инцидентът с кораба се политизира и би трябвало да се съветвам, преди да отговоря на вашите въпроси. Обадете се по-късно ", споделил той пред Българска национална телевизия.

Четири часа по-късно Йълмаз организира следния диалог с българските публицисти: - Извинявайте, само че преди два часа ми се роди наследник.

- Честито, да е жив и здрав!
 Шефът на Морска администрация става капитан на заседналия транспортен съд Шефът на " Морска администрация " става капитан на заседналия транспортен съд
Без опция за освобождение и разтоварване остава корабът „ Вера Су “, откакто екипажът му пожела да го напусне. Сега п...

- Благодаря. Обадете се на следващия ден в 10 и ще отговоря на вашите въпроси.

След това обаче Йълмаз не отговарял на мобилния си телефон, а асистентът му споделил, че въпросите за изявлението би трябвало да бъдат изпратени по електронната поща. В последна сметка Йълмаз споделя следното: " Решението ни е да не приказваме пред медии за случая с кораба. Наели сме към този момент юрист, който да ни съставлява във връзка със случилото се ".

Очаква се напусналият " Вера Су " екипаж да бъде разпитан от прокуратурата - към този момент против тях няма обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР