Най-вероятно БСП ще подкрепи втория кабинет на Продължаваме промяната, но

...
Най-вероятно БСП ще подкрепи втория кабинет на Продължаваме промяната, но
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Най-тежката част е националната сигурност

" Най-вероятно Българска социалистическа партия ще поддържа втория кабинет на " Продължаваме промяната ", само че това ще е ясно дефинитивно след финала на договарянията. " Това разгласи организационният секретар на левицата и депутат от " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов пред Euronews.
" Най-големият конфликт е за националната сигурност. Ние желаеме отговор - в действителност ли има шпионаж и шпиони, в случай че няма нито един задържан българин? Какво закононарушение е осъществено? Има два основни момента. Ако има шпионаж - какво действително е осъществено? Ако обаче няма - кой еднолично е взел това решение и за какво? ", акцентира социалистът.
" Ние не настояваме за доставки на газ от " Газпром " безусловно, а за доставки на газ на най-хубава цена, при цялостна предсказуемост. А това еднолично решение пречи. На закритото съвещание на Народното събрание, на което бяха изслушани службите, не станаха ясни данни в тази посока. Защото шпионаж е едно, а взаимност е друго. Не може да набедиш някого в шпионаж и да се окаже, че подобен няма. Надявам се да не се стигне до закриване на съветското посолство ", добави Борислав Гуцанов.
Според него при триумф на договарянията Българска социалистическа партия най-вероятно ще поддържа и идващ кабинет на Политическа партия. Но при ясни задължения. " Аз считам, че 121 депутати ще се намерят, въпреки че ние в Българска социалистическа партия не приказваме за математика, а за действителни политики. Днес да вземем за пример е бранш " Здраве ". Смятам, че се постанова да се промени системата, тъй като от нея години наред се източват милиарди. Имаме положителни сигнали и в обществената политика, което е различен значим сектор за Българска социалистическа партия. До момента успяхме да увеличим пенсиите, да помогнем и на младите фамилии. За нас не броят на министерствата е значим, а какво реализираме ", безапелационен бе националният представител от левицата.
" Корнелия Нинова реализира доста и като вицепремиер, и като министър на стопанската система, и съгласно мен е разумно и значимо да резервира този пост. А хоризонтът от шест месеца е с цел да се фокусираме върху съответни задания и цели, които са основни ", заключи Борислав Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР