Най-вероятната причина за влаковата катастрофа в Индия е повреда в

...
Най-вероятната причина за влаковата катастрофа в Индия е повреда в
Коментари Харесай

Трагедията в Индия: Започна официалното разследване на жп катастрофата

Най-вероятната причина за влаковата злополука в Индия е щета в компютърната сигнална система за ръководство на релсите. По тази версия започнаха да работят в понеделник проверяващите в страната. В петък при конфликта на два влака и последвал удар в трета комбинация, починаха близо 280 души, а над 1200 бяха ранени.

Продължава да се популяризира нова информация от медиите в Индия, като в началото беше обявено единствено за злополука сред два влака. Сега обаче се удостоверява, че пътнически трен, който се е блъснал в спрял товарен трен, излиза от релсите и удря друга пътническа комбинация, движеща се в противоположната посока. Инцидентът стана на към 220 км югозападно от Калкута.

Междувременно оживели от злополуката не престават да се възвръщат в лечебни заведения, като се пробват да превъзмогнат ужаса от случилото се.
Всичко изглеждаше обикновено, когато се качихме на влака. След случая обаче, беше цялостно с плачещи деца, труповете бяха на всички места, хора викаха за помощ. Стана мрачно, а спасителите се опитваха да извадят оживели.
Субашиш Патра

Служители на индийските железници споделиха, че компютърно следената система за ръководство на релсите се употребява в съвсем цялата индийска железопътна мрежа. Няма информация някой от двамата машинисти да е превишил допустимата скорост или да е позволил друга неточност, която би могла да докара до случая.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР