Най-възрастният слон в Германия почина в зоологическата градина в Аугсбург

...
Най-възрастният слон в Германия почина в зоологическата градина в Аугсбург
Коментари Харесай

Най-старият слон в Германия почина на 67-годишна възраст


Най-възрастният слон в Германия умря в зоологическата градина в Аугсбург на 67 години, съобщи ДПА, като цитира шефа на зоопарка Томас Лип.

" Тарга беше икона на нашата зоологическа градина ", сподели той пред в. " Аугсбург алгемайне ", откакто слоницата заспа за финален път в понеделник.

Тя беше най-старият слон в Германия и един от екземплярите от типа, живял най-дълго в плен в света. Томас Лип сподели, че личният състав на зоопарка се е разплакал от новината за гибелта на животното.

Тарга е родена в Индия през 1955 година и идва в Германия на 6-годишна възраст. Слоницата първо живее известно време в Хамбург, а по-късно и в Оснабрюк, преди да бъде настанена в Аугсбург. В локалния зоопарк тя обитава 35 години. Там Тарга живее с колегата си доникъде на 2021 година, когато той е приспан на 53-годишна възраст.

Дълго време Тарга търси починалия си сателит, откакто остава сама. В зоопарка има още два слона, само че грижещите се за Тарга вземат решение да не поемат риск животните да се сбият, в случай че бъдат събрани, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР