Най-възрастният кандидат, който ще се яви на местните избори в

...
Най-възрастният кандидат, който ще се яви на местните избори в
Коментари Харесай

Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият - на 18

Най-възрастният претендент, който ще се яви на локалните избори в Турция тази неделя, е 90-годишен, а най-младият е на 18 години - минималната изисквана възраст по закон за претендентите, оповестява турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

С разлика от 72 години посред си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт. Елиф Нур Батур е претендент за член на общинския съвет в истанбулския регион Бююкчекмедже от Партията на новото благополучие, а Али Калънджа е повдигнат от ръководещата Партия на справедливостта и развиването като претендент за общински консултант в град Каргъ, окръг Чорум.

Oколо 61 милиона гласоподаватели в Турция са призовани да отидат до урните в неделя, 31 март, с цел да изберат своите местни админи, които ще работят с 5-годишен мандат.

Общо 34 политически партии ще премерят сили на изборите, а в цялата страна ще бъдат сложени над 206 хиляди урни за гласоподаване.
Най-младият претендент за кмет на някоя от огромните общини в страната е на 21 години, а най-възрастният претендент е на 85 години, демонстрират още данните. 21-годишната Рожда Долгун ще се състезава за кметския пост в Айдън от името на Комунистическата партия на Турция, а 85-годишният Селяхаттин Джизрелиоглу е самостоятелен претендент за градоначалник на Коня.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР