Най-възрастните хора в България изхвърлят най-малко храна и купуват толкова,

...
Най-възрастните хора в България изхвърлят най-малко храна и купуват толкова,
Коментари Харесай

Възрастните ползват уреди, които харчат много ток

Най-възрастните хора в България изхвърлят минимум храна и купуват толкоз, колкото им е нужна. Това демонстрира изследване на " Тренд “ за настройките към устойчивото домакинство. При по-младите наклонността не е такава – храна не изхвърлят едвам една трета от тях.

Това се дължи най-много на неналичието на опит при младите какъв брой храна ще им бъде нужна и по какъв начин може да се разпредели в идващите дни, изясняват специалистите.

Възрастните обаче в най-малка степен употребяват електроуреди с невисок разход на сила или вода, до момента в който при тези в междинната възраст процентът е към 30. Причината е в по-старото потомство електроуреди, купени преди много години, които употребяват по-възрастните.

Цената е водеща при пазаруването на електроуреди най-много за по-възрастните, като повода са  и ниските пенсии, които взимат хората.

Две трети от българите живеят стабилно, като употребяват електроуреди с невисок разход на сила. Най-активните групи на популацията сред 30 и 59-годишните хора в по-голяма степен възприемат екологичните и устойчиви трендове.

67% от хората схващат предписание понятието стабилно домакинство. Най-възрастните в най-голяма степен не могат да отговорят на въпроса, а по-младите схваща определението стабилно домакинство.

Българите харчат спестяванията си

За към половината от българите устойчивият екологичен метод на произвеждане повлиява върху техния избор. За 76% от запитаните е доста значимо какви ще бъдат домакинските електроуреди - с невисок потенциал на вода, сила и цена или не.
 
 istock istock
Според изследването на " Тренд " 33% от хората настояват, че обособеният субект е виновен за опазването на околната среда, до момента в който други 45% считат, че производителят носи отговорност за опазването на околната среда.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР