Най-възрастната жена в света е живяла 117 г., като през

...
Най-възрастната жена в света е живяла 117 г., като през
Коментари Харесай

Невероятната история на най-възрастната жена в света!: Тайната да стигна до 117? – Не се срещам с мъже и ям едно и също всеки ден…

Най-възрастната жена в света е живяла 117 година, като през целия си живот е яла едно и също нещо всеки ден.
Когато я попитали по какъв начин е доживяла до зрялата възраст от 117 години, Ема Морано имала необикновен отговор.

Тя счита, че тайната на нейното дългоденствие се крие в това, че не се е срещала с мъже. Както и в това, че през целия си живот е спазвала строга диета. Запомнете, дами!

Ема, един от най-възрастните хора на тази планета, произлиза от италианския район Пиемонт. И е посрещната на бял свят на 29 ноември 1899 година – това я прави последният жив човек, роден през XIX в., преди гибелта си.

Въпреки че е била най-голямата от осем братя и сестри, тя е съумяла да надживее всички, когато е умряла на 15 април 2017 година

 

 

През дългия си живот тя преодолява и доста компликации – брак, изпълнен с принуждение, гибелта на единственото ѝ дете, повече от 90 разнообразни италиански държавни управления и две международни войни.

Бившата фабрична работничка вярвала, че решението ѝ да остане свободна, откакто е изгубила брачна половинка си, има доста общо с това по какъв начин е достигнала до такава огромна възраст в живота си.

Ема в действителност е била влюбена в мъж, който е умрял по време на Първата международна война. И не е била прекомерно заинтригувана да откри някой различен.

В изявление за вестник La Stampa през 2011 година най-възрастният човек в света изяснява, че в един инцидентен ден прочут юноша от квартала безогледно ѝ задал въпрос.

Тя сподели: „ Не желаех да се бракосъчетавам за него, само че той ме принуди. Живеехме в един и същи квартал и един ден той изпрати майка си да ме извика. Отидох там и той ми сподели: „ Ако искаш, можеш да се омъжиш за мен, в случай че не, ще те убия “. Бях на 26 години. Омъжих се. “

През 1938 година нейното момченце и само дете умира единствено на шест месеца.

Италианката в никакъв случай повече не се омъжва, защото „ не желала да бъде доминирана от никого “.

Ема работила до 75-годишна възраст и била „ удовлетворена от живота “, който водила.

Особено откакто не приемала никакви медикаменти и към момента била много дейна през годините на пенсиониране.

Въпреки драмите, които са се разразили през живота ѝ, тя постоянно е била поредна. Мислела е положително за бъдещето и не се е отклонявала от ежедневната си диета, на която дължи поддържането на толкоз добра форма.

Яйца. И обичайна италианска алкохолна напитка – грапа (напитка, сходна на българската ракия – бел. ред.).

Тя разкрива, че в продължение на повече от 90 години е яла по три яйца – две от тях сурови – всеки ден. Като този табиет е почнала да съблюдава, откакто е била диагностицирана с анемия след Първата международна война.

Ема се похвалила: „ Ям по три яйца дневно, а с цел да подобря метаболизма, пия грапа, която сама подготвям: Слагам я в буркан със седем листа култивиран чай,стрък ружа и малко грозде. След това го пия с лъжица. “

Тя също по този начин признава, че генетиката ѝ може да има нещо общо с достигането на 117 години. Тъй като майка ѝ е доживяла до 91 години, а няколко от сестрите ѝ са достигнали 100-годишнината си.

Нейният доктор от близо три десетилетия Карло Бава споделя, че пациентката му рядко е яла зеленчуци или плодове.

„ Когато се срещнах с нея, тя ядеше по три яйца дневно – две сурови заран, след това омлет на обяд и пилешко на вечеря “, сподели той.

Не на вятъра споделят: „ Не учи баба си да пие яйца “!

 

Източник – LADbible/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Живот

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР