Най-важното за хората със сърдечно-съдови заболявания е да не се

...
Най-важното за хората със сърдечно-съдови заболявания е да не се
Коментари Харесай

Лекар със съвети за хората със сърдечно-съдови заболявания

Най-важното за хората със сърдечно-съдови болести е да не се излагат на високи температури, тъй като високата температура и сърдечно-съдовите болести не се харесват изключително. При пациентите със сърдечно-съдови болести по време на летния интервал, изключително по време на жегите, се задълбочават недоволствата.

Това съобщи доктор Тихомир Христов, кардиохирург в УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “ („ Св. Екатерина “).

Той разяснява по какъв начин да се защищават хората със сърдечно-съдови болести в жегите. „ Хубаво е пациентите със сърдечно-съдови болести през летния интервал да се съветват със своя кардиолог за понижаване на лечението по отношение на артериалното налягане, както и за съкращаване на медикаментите, които покачват диурезата, т.е диуретиците “, предложи той.

Д-р Христов означи, че високите температури водят до по-високо обособяване на пот. „ Когато пациентите губят вода през лятото кръвта става по-малко течлива и има риск от формиране на тромби. Това е една от главните аргументи, поради които всички пациенти със сърдечно-съдови болести е хубаво през летните интервали да одобряват антикоагуланти или антиагреганти, съобразено с тяхната терапия и положение “, изясни кардиохирургът.

Той акцентира, че е значимо пациентите със сърдечно-съдови болести да не се излагат на слънце в следобедните часове, когато то е най-силно, тъй като това задълбочава техните недоволства.

„ Когато пациентите са на море, бих ги посъветвал да употребяват по-ранните часове за плаж, както и по-късните. Да пият задоволително количество вода. Важно е през летния интервал пациентите да са задоволително хидратирани, което значи да пият най-малко по 2-2,5 литра дневно “, предложи доктор Христов. Той акцентира, че това е количеството вода, което би трябвало да се приема.

Кардиохирургът разяснява, че колкото повече се усилва продължителността на живот на един народ, толкоз повече се усилват и пациентите със сърдечно-съдови болести. При една добра терапия всеки пациент нормално привиква със своето заболяване и намира метод по какъв начин да живее, тъй че се усеща добре.

Д-р Христов сподели, че през целия август в болничното заведение се организира самодейност за безвъзмездни прегледи от кардиолог и от съдов хирург. „ Нашата вяра и нашата цел е колкото се може повече хора през летния интервал, когато се обострят сърдечните болести и съдовите болести да бъдат диагностицирани, с цел да може навременни да се лекуват “, сподели той и означи, че колкото по-бързо бъде диагностициран и лекуван един пациент, толкоз по-добър резултат може да чака.

„ Пациентите, които са със сърдечно-съдови болести, постоянно да се преглеждат, да обръщат внимание на своето кръвно налягане, да обръщат по-голямо внимание на профилактиката, да не пропущат наложителните прегледи и да си пускат постоянно лабораторни проучвания, с цел да може по най-правилния метод експертът, който ги следи, да реагира по отношение на тяхното положение и техните недоволства сега “, предложи доктор Христов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР