Най-важното за един човешки живот е правилното пречистване на артериите.

...
Най-важното за един човешки живот е правилното пречистване на артериите.
Коментари Харесай

Известен руски хирург: Ако пречиствате всяка артерия по този начин, животът ви винаги ще е извън опасност

Най-важното за един човешки живот е вярното филтриране на артериите. Това е мнение на починалата лекарка доктор Галина Шанталова, която беше фамозен съветски хирург. След като човек мине 30-те, неговите артерии се нуждаят от филтриране, тъй като стените им стартират да губят от своята разтегливост, а от вътрешната им страна се натрупват плаки, които може да бъдат съдбовни за живота. Така артерията може да се запуши, което води до инфаркти. Руският корифей на хирургията доктор Галина Шаталова ни даде страховит метод да пречистите артериите си. Това би трябвало да се прави най-малко веднъж на година.

За задачата е належащо да си създадем примес от чаена чаша семена от копър, две супени лъжици коренче от валериан, който да бъде авансово надробен и една съпена лъжица първокласен мед.
Взимате термус, в който сипвате копъровите семена, като дружно с тях прибавяте смления корен от валериан. Всичко това заливате с литър и половина гореща вода, която още да ври. Термосът се затваря добре и сместа стои 24 часа в него. След това прецеждат и добавяте лъжичка от меда и разбърквате добре.

Получената течност е към 2 литра, тя би трябвало да се съхранява в хладилника. Необходимата доза е една супена лъжица, половин ас преди всяко ястие. Така би трябвало да изпиете цялата течност и когато сте подготвени, повторете същото след една година. Това ви подсигурява постоянно да сте здрави!
Много потребен за здравето е и чаят от копър. Освен приетите кулинарни достолепия на извънредно ароматна фалшификация, копърът има и редица лечебни свойства, които го подреждат измежду най-полезните билки. Един от най-удобните способи, посредством които можем да се възползваме всекидневно от тях, е като си подготвяме чай от копър.

Копърът (Foeniculum vulgare) е измежду най-масово употребяваните във фармакологията билки. Използват се всички елементи на растението, само че най-високо наличие на потребни биологично дейни субстанции се регистрира в семената на копъра. В 100 г семе от копър се съдържат над 30% от дневните потребности от съвсем всички витамини от групата B-комплекс – витамини B1, B2, B3 и B6. Освен него копърът съдържа и високи дози витамин C. Към витамините можем да прибавим и редица микроелементи. 100 г семена от копър обезпечават над 100% от целесъобразния дневен банкет на калций, желязо, магнезий и манган. В допълнение си набираме и съвсем цялата нужна за деня доза фосфор, цинк и калий.

Семето от копър съдържа и някои потребни гликозиди, които отдава при нагряване и те минават свободно в чая. Важно е обаче запаряването на семената да бъде малко, с цел да не се обезврежда потребния резултат на витамините.

Богатият химичен състав на копъра разрешава той да повлиява удобно редица биохимични процеси в организма. Затова сферата му на приложение като билка в националната медицина е доста необятна.

Чай от копър се предлага за:

Овладяване на мъчителна менструация (дисменорея). Около 20% от дамите, които одобряват обезболяващи за справяне с дисменореята, не изпитват облекчение. Чаят от копър предлага удачна опция в тези случаи. Той понижава контракциите на матката, които са отключващият фактор за поява на болки по време на менструация;
Нормализиране чревната перисталтика и предотвратяване от задържане на газове – анти-спазмолитичните свойства на копъра обуславят и удобното му въздействие при колики при дребни деца и болки в корема при възрастни;

Улесняване на откашлянето при респираторни инфекции – чаят от копър освен ни стопля, само че и подкрепя отлепването и отхрачването на секрета, събран по лигавицата на дихателните пътища;
Регулиране на кръвната захар – копърът е измежду мощните естествени регулатори на глюкозата в кръвта;
Стимулиране на лактацията при кърмещи жени;

Наред с тези удобни резултати на чая от копър той се употребява и за съкращаване на напрежението, ускорение на метаболизма и укрепване на апетита.

Противопоказания от банкет на чай или други артикули от копър се регистрират само при бременни и дами с хормонални проблеми. Причината е в това, че някои съставки на копъра имитират действието на естрогена и може да засилят действието му.

Инфо: Пулс

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР