"Най-важното в тези 69 дни беше, че служебното правителство се

...
"Най-важното в тези 69 дни беше, че служебното правителство се
Коментари Харесай

Янев: Почти всички партии опитваха да купуват гласове, Рашков е искал да постави акцент, като посочи само ГЕРБ

"Най-важното в тези 69 дни беше, че служебното държавно управление се оправи с организирането на парламентарните избори ", съобщи пред бТВ служебният министър председател Стефан Янев.

"Трябва да си отговорим на въпроса за какво болшинството от българските жители не отидоха да гласоподават. Партиите трябваше да чуят какви са желанията на хората, само че не видях да се случи този разговор. Липсата на разговор и схващане докара до тази ниска изборна интензивност ", разяснява Янев.

"Оценката за работата на Иван Гешев беше дадена от хората на площада предходната година и мисля, че тя не е изменена. Хората желаят да бъда възобновена справедливостта. В претекстовете на министър Бойко Рашков има задоволително данни, които дават задоволително съображение за искане на предварителното му освобождение ", сподели министър председателят, само че съобщи, че Висш съдебен съвет би трябвало да реши правната тежест на причините.

По думите му, това искане е станало в края на мандата на служебния кабинет просто тъй като в този момент Рашков е станал подготвен с отчета си.

"Поведението на всички министри сме потвърдили, че сме надпартийни. Чухме доста обвинявания, само че работата на държавното управление, изключително на Министерство на вътрешните работи работиха за предотвратяването на пазаруването на гласове и корпоративния избор. Краткият отговор е, че съвсем всички партии опитваха да купуват гласове. Вероятно министър Рашков е желал да сложи някакъв акцент, когато уточни единствено ГЕРБ за пазаруване на гласове ", разяснява той.

"Чувството, че нещо не е наред в политическия разговор обърква и тормози хората. те нямат чувството, че партиите и институциите работят в техен интерес. Това държание е много рисково от позиция на демократичния развой и на предвидимостта на политическите процеси ", счита министър председателят.

"Има вяра, че ще бъде открита формула за съставянето на кабинет, в случай че се обединят към целите - правосъдната система, помощта за бизнеса, демографската картина, опазване на здравето, обучение, помощ за възрастните хора - всичко това стои и чака ", сподели Янев и съобщи, че не е получавал покана да остане министър председател и на постоянен кабинет.

"Както в живота, по този начин и в политиката няма невъзможни неща, значимо е да има логичност, да има цели, да има съидейници ", добави той и отговори на въпроса дали би взел участие в диалози за неговата кандидатура с:

"Не непременно ".

"По принцип е добре, когато се вършат уволнения и назначения да се вършат очи в очи. Според мен не е вярно да става през медиите, само че при подобен сигнал, Стойчо Кацаров няма различен избор ", изясни той отношението си към уволнението на проф. Асен Балтов и метода, по който е направено.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР